maandag 29 september 2008

Weer 30 kilometer!

Van de laaste vier dagen heb ik drie dagen gelopen onder prima weersomstandigheden. Vorige week vrijdag weer eens een rondje gelopen van 10 kilometer waarbij de Slachtetille weer eens over gelopen ben. Deze loop ging trouwens wat minder mogelijk door het war warmere weer.
Op zaterdag 10 kilometer gelopen waarbij een lichte bries me vleugels gaf kortom heerlijk gelopen, de ene dag is de andere niet. Ook vandaag 10 kilometer gelopen waarvan de laatste drie weer eens in een tempo van 15 kilometer per uur. Ik heb het gevoel dat ik er wel wat sneller van wordt.

zondag 21 september 2008

Tweede bij de Roekenloop!


Het is altijd leuk om eens deel te nemen aan een loop waar je nog nooit geweest bent. Zo kon ik vandaag deelnemen aan de Roekenloop in Weidum. Deze loop was er alweer voor de 6e keer maar stond nu voor het eerst op de trimloopagenda. Grote animator voor deze loop is Saco Hemstra uit Weidum, en net als ik lid van SV Friesland. Bij het inschrijven was er een gemoedelijke sfeer maar stonden er nog maar een handjevol lopers die ik kon. Gelukkig kwamen er later nog meer met uiteindelijk dik 60 deelnemers. Kleinschalig maar zeer gezellig mede door het goede weer. Er konden afstanden van 3,7,12, of 16 kilometer gelopen worden. Het parcours was deels bekend voor mij namelijk van de Twirreloop in Wytgaard. Met een heus kanonsschot werden we weg geschoten om 16,3 kilometer te gaan volbrengen. Na een klein rondje van bijna 5 kilometer moesten we onder een bruggetje door en ging het langs het water een lange weg af richting gemaal van Reduzum. De eerste 5 kilometer liepen wat sneller dan zaterdag, nog onder de 22 minuten. Ik liep met een jonge jongen op de 4e plaats met ver voor ons nummer twee die nog net in ons zicht lag. Na een verversingspost rond kilometer 8 kon ik verrassend mijn medeloper lossen en ging het richting Wytgaard. Het begon steeds lekkerder te lopen en de nummer twee ( Mathijs Lusthof ) kwam steeds dichterbij. Op de weg terug naar Weidum kon ik hem zelfs passeren en ging het als een speer naar de finish. Ik werd tweede op deze afstand in een tijd van 1.09.19. Hier kon ik zeer tevreden mee zijn, zeker na de halve marathon van zaterdag. Na afloop douchen in het dorpshuis en tevreden weer naar huis. Leuke loop!

zaterdag 20 september 2008

Prima halve marathon Lemmer

Had ik laatst in Appelscha de hoop uitgesproken weer een aantal minuten van mijn halve marathontijd af te halen, vandaag in Lemmer was er de mogelijkheid. Vanmorgen met prachtig weer naar deze mooie friese plaats afgereisd waar we in konden inschrijven in de schitterende sporthal de Lege Fonnen. Vorig jaar liep het bij deze loop voor geen meter en daarom besloot ik behoudend te starten. Vanaf het strand bij Lemmer nog even een rondje om de vuurtoren en dan langs het Woudagemaal naar het 5 kilometerpunt, die ik helaas over het hoofd heb gezien.
Op weg naar het dorp Oosterzee-Buren begon het toch wel lekker te lopen en het 10 kilometerpunt werd in 44.30 gepasseerd, mooi op schema voor een tijd van 1uur35. We liepen een mooi stuk langs het Tsjukemar en hierna weer terug naar Oosterzee. Het liep nog steeds goed en het 15 kilometerpunt werd in 1.07.05 gepasseerd, dus nog steeds op schema. Op weg terug naar Lemmer ( een lange weg ) kreeg ik nog twee lopers op het oog en langzaam liep ik op ze in. Kilometer 20 zat nog net onder de 1uur30 en zag het er goed uit. De laatste loper van de twee voor me wist ik zo`n 500 meter voor de finish nog bij te halen om te finishen in 1.34.02.
Ik was dus dik tevreden met die eindtijd maar nog meer over het lopen zelf. Kunnen we weer richting 1uur 30?

vrijdag 19 september 2008

14 kiometer duurloop!

Na twee dagen rust ( avonddienst ) vanmorgen 14 kilometer duurloop gedaan. Lekker ontspannen gelopen want morgen staat de halve marathon van Lemmer op het programma.
Ik hoop dat het beter gaat als vorig jaar want toen ging het voor geen meter. Het lopen van deze morgen heeft me wel vertrouwen gegeven.

dinsdag 16 september 2008

Lopen na het werk!

Ook vandaag na het werk 10 kilometer hard gelopen, parcours Harlinger haven,Harlinger strand,Oosterpark en Oostpoort industrieterrein. Ik had eigenlijk geen zin na een drukke werkdag maar kon me er toch tot verzetten! Naderhand voel je er een stuk beter bij!

maandag 15 september 2008

Gesplitste training

Vanmiddag een training gedaan die ik in twee delen heb opgesplitst. Eerst 10 kilometer gelopen langs het voor mij bekende parcours langs de zeedijk in 45 minuten en hierna een tempoloop van drie kilometer in 13 minuten . De Nike Plus werkt weer goed dus alle kilometers weer kunnen registreren op de website van Nike Plus Com. Ondanks de frisse stevige schrale wind lekker gelopen!

zaterdag 13 september 2008

Nike Plus herstart!

Ik had de laatste twee weken problemen met de Nike Plus vanwege een storing, zodat ik een kilometer of 50 niet heb kunnen registreren voor de onderlinge strijd in de Nike Plus competitie. September is de laatste maand van de competitie en ik sta nu op plaats 12 met 280 kilometer. De eerste plaats is voor Alwin Groen uit Amsterdam met maar liefst 823 kilometer! Ik heb vandaag de Nike Plus opnieuw laten calibreren en begin gewoon weer opnieuw.

donderdag 11 september 2008

De 11 van Bolsward


Woensdag-avond deelgenomen aan de 11 van Bolsward een loop over 10.4 kilometer. Deze loop heb ik al zeer vaak gelopen maar de leuke route en over het algemeen bijna altijd mooie weer maakt het de moeite waard. Er stonden 90 deelnemers aan de start waarvan de meesten uit Bolsward en omgeving. Na een rustige start voelde het wel lekker aan en ik besloot het tempo wat te verhogen. Zodoende kon ik wat lopers inhalen maar besloot niet te forceren ondanks dat ik er nog een paar in het vizier had. De laatste 3 kilometer liepen we nog met drie lopers waarvan er nog een vlak voor de finish moest afhaken. Mijn medeloper dacht zo`n honderd meter voor de finish dat ik het wel gehad had maar een sprint liet mij nog net voor hem finishen.

Ik werd 20e in een tijd van 44.11, wat mij zeer tevreden stelde. Weer boven de 14 kilometer per uur en dat was lang geleden dat me dat gelukt was.

dinsdag 9 september 2008

Evergrey - Torn


Het zweedse Evergrey komt eindelijk weer eens met een nieuwe cd en deze heet Torn. Na deze enkele malen beluisterd te hebben moet je concluderen dat de band weer enigzins terug grijpt naar het geluid van hun eerste twee cd`s. Dat wil zeggen progressieve metal met veel afwisseling maar met een iets meer ondergeschikte rol voor de keyboards. Het is een boeiende cd geworden die een lekker vet geluid geluid heeft, de vocalen van Tom Englund zijn weer uitmuntend en gitarist Henrik Danrage gooit er regelmatig een vette solo uit.
Er staat mijn inziens geen zwak nummer op deze cd met als uitschieters het prachtige en afwisselende titelnummer, het opzwepende These Scars met vrouwelijke gastvocalen, het lekkere heavy Soaked en Still Walk Alone met een splijtende gitaarsolo. Ook de hoes ziet er prachtig uit, kortom dit is een topprodukt!

zaterdag 6 september 2008

Goede halve marathon gelopen!

Het moest vandaag toch gebeuren, 21 kilometer lopen want over twee maanden komt de Berenloop op Terschelling er weer aan. Ik had me voorgenomen een rustig tempo aan te houden gezien de lengte van de loop en het pittige parcours in Appelscha. Door de regenachtige nacht en de snel oplopende temperaturen was het erg vochtig in de bossen maar gelukkig niet broeierig.
Het parcours van de Invictus Apotheker Kringloop kent twee ronden van 10.5 kilometer over een flink geaccidenteerd parcours. Door de regen lagen er op sommige stukken veel plassen of was het modderig. De eerste 5 kilometer werden in 24 minuten gelopen en het liep wel lekker.
De eerste ronde sloot ik fris af en ik had een goed gevoel voor de tweede. Na een kilometer of 14 het tempo licht kunnen verhogen en dat kon ik goed volhouden tot de finish, die na 1.40.39 werd gepasseerd. Ik kon wel tevreden zijn met deze tijd gezien het feit dat ik eindelijk weer eens lekker gelopen had. Nu maar eens kijken of over twee weken in Lemmer er weer een paar minuten af kunnen?

donderdag 4 september 2008

Fantastische nieuwe Metallica!


Zouden ze het weer waar gaan maken was de vraag na twee aardige cd`s ( Load en Re-load ) en het zwakke St. Anger. Ik heb het natuurlijk over de nieuwe Metallica cd Death Magnetic! Het eerste nummer wat via internet doorsijpelde The Day that never comes klonk veelbelovend en smaakte naar meer. Nu is er dan de cd en ik moet zeggen het klinkt fantastisch! Dit had ik niet meer verwacht van deze heavy metalpioniers! De cd knalt van begin tot eind je boxen uit en hooguit The Forgiven III kent wat rustige stukjes. Wat vooral opvalt zijn de ruige gitaarsolo`s van Kirk Hamett, het knallende snaredrumwerk van Lars Ulrich en het vlotte tempo van de meeste nummers. Ik heb na enkele luisterbeurten vooral onder de indruk van The Judas Kiss met werkelijk fenomenale en poepieruige solo`s van Kirk, het wat afwijkende en instrumentale Suicide and Redemption, Cyanide met lekker baswerk van Robert Trujillo en de beukers The end of the Line en Broken. Beat and Scared. Maar de overige nummers zijn ook de moeite waard kortom het is genieten geblazen! Als laatste nog de opmerking dat de cd klinkt als een klok.
Nee, deze cd is voorlopig niet uit de cdspeler te branden, geweldig gewoon.