zaterdag 29 november 2008

Sinterklaasloop franeker



Vanmorgen lokt het druilerige weer niet om naar Franeker af te reizen maar na twee weken zonder heb ik veel zin om een wedstrijdje te lopen.Ik kies voor de halve marathon omdat ik a.s. maandag in Bolsward de kans heb om een korte tempoloop te doen.Na de marathon van Terschelling wil ik een wat snellere halve marathon lopen omdat mijn doel is eind December weer eens onder de 1uur30 te lopen in Marrum.
Voor de start lees ik op het inschrijfformulier dat het 22.5 kilometer is,dus ook nog wat langer.
Sinterklaas is ook bij de start dus sfeer is er genoeg!We gaan richting Donjum,Tzummarum en Ried en ik kan een redelijk tempo lopen.Bij Ried worden we een pad opgestuurd vol drek en plassen dus erg zwaar om te lopen.Ik loop vanaf Tzummarum alleen dus steun van een ander zit er ook niet in.Hierna gaan we naar Slappeterp,Peins en Schalsum en is het vechten tegen de opkomende vermoeidheid.Toch kan ik merken dat de fitnesstraining van de me sterker heeft gemaakt want ik kan me er doorheen bijten.Ik finish in 1.39.01 en met de wetenschap dat het praktisch 23 kilometer was ben ik zeer tevreden en op koers voor Marrum.

donderdag 20 november 2008

Veel nieuwe rockcd`s!


Op het ogenblik zijn er de nodige nieuwe rockcd`s die de moeite van het beluisteren waard zijn. Zo is er een nieuwe cd verschenen van Tesla genaamd Forever More en hier staan heel veel catchy rocknummers op, die na een keer beluisteren niet meer uit je hoofd te krijgen zijn.Luister maar eens naar geweldige nymmers als In a Hole again,I wanna Live,Forever More, One day at a Time en The Game.Presto Ballet is een band die met hun cd The Lost Art of Time Travel je terug brengt naar de tijd van Uriah Heep en Symfonische Rock maar dan met een lichte heavy sound.Kurdt Vanderhooft bekend van Metal Church laat zich hier van een heel andere kant zien.The Mind Machine, Thieves en One Tragedy at a Time zijn lange oorstrelende symfonische rocknummers.
Het duitse Gamma Ray heeft eindelijk een livecd uitgebracht onder de naam Hell Yeah The Awesome Foursome.Het is pure heavy metal wat je krijgt te horen met veel gitaarsolo`s.Geweldige nummers zijn o.a.Gardens of a Sinner,Blood Religion,Rebellion in Dreamland en Heavy metal Universe.
Seventh Wonder is een zweedse progressieve rockband die een concept cd hebben uitgebracht onder de naam Mercy Falls.Ik heb sinds Queensryches Operation Mindcrime in geen tijden zo`n goede concept cd gehoord en wat een muzikaal spektakel, van ballads tot heavy rock. Ook het zangwerk is van eenzame klasse!

zaterdag 15 november 2008

Goede prestatie bij Heideloop!

Vanmorgen deelgenomen aan de Heideloop in Heerenveen. De eerste loop na de marathon van Terschelling en dan is het maar afwachten hoe het zal gaan. Met Wim Bakker ingelopen om het parcours te verkennen en komen we daar schaatser Bjorn Neijenhuis tegen die daar zich wat los aan het lopen was. Het parcours zou lopen over het natuurgebied De Heide en totaal is het 8 kilometer. Een kort loopje dus maar wel even lekker voor de snelheid te trainen. De eerste kilometers gaan grotendeels over onverhard terrein door een park en het gaat voor mij flink hard.
Na drie kilometer moet het toch een tandje terug maar ik kan toch goed door lopen.
Na 5 kilometer is er even onduidelijkheid over de te lopen route en dat kost met wat tijd en moeten we ook nog over een zwaar stuk onverhard terrein lopen. De finish komt dichterbij en we persen nog alles er uit om tot een zo snel mogelijke tijd te komen. Ik finish in 31.02 en dat is boven verwachting dus ik moet tevreden zijn.
Leuk loopje dit over een fraai parcours en met een heel behoorlijke deelname.
De uitslag vind je hier

woensdag 5 november 2008

Tesla - Comin Atcha Live


Er zijn soms van die concerten waar je helemaal vanuit je bol kan gaan. Deze zomer verscheen de live dvd Comin Atcha Live van de amerikaanse rockband Tesla. Wat zijn dit een stel podiumbeesten en wat is dit pure rock `n roll in optima forma! Het titelnummer wordt ingeleid met enkele korte gitaarlicks van de gitaristen Frank Hannon ( Michael Schenker kiss my ass) en Dave Rude en zet de zaal gelijk op zijn kop. In dit machtige nummer worden er ook nog na enkele minuten enkele heerlijke gitaarsolo`s gespeeld. De muziek van Tesla is te omschrijven als hardrock met een bluesy tintje. Zanger Jeff Keith heeft een zeer eigen stemgeluid die prima bij de muziek past en de overige bandleden, Brian Wheat op bas en Troy Lucketta op drums zorgen voor een ijzersterke ondergrond. Het tweede nummer What a Shame is een heerlijk swingend nummer en heeft wel iets van Guns and Roses. Modern Day Cowboy is een van de meest favoriete Tesla nummers volgens de fans op de dvd en het is inderdaad een erg pakkend nummer. Op het nummer Miles away ga ik helemaal uit mijn dak wat een supersong en wat een machtige gitaarlicks van Hannon gewoon super! De cover Rock Bottom van UFO is ook een hoogtepunt want deze magistrale versie kent werkelijk een gitaarsolo die je door merg en been gaat, ik kom superlatieven tekort!
Andere knallers zijn Song and Emotion ( een geweldig mooi nummer wat rustig begint met prachtig gitaarwerk maar al snel omslaat in een heerlijke rocker met een vette gitaarsolo), Paradise ( subliem afwisselend nummer), Signs ( meebrul nummer ), Edison machine ( lekkere rocker). Ik ben nog wel even zoet met deze dvd en zet hem gauw weer op. Een top prdukt!.

maandag 3 november 2008

Klassiek beginnersfout!


Vandaag was het dan weer zover, de 12e Berenloop op Terschelling. Ik had me weer ingeschreven voor de hele marathon omdat je dan over het hele eiland komt en kan genieten van bos,duinen en strand. Het is natuurlijk met zo`n lange afstand afwachten op je de laatste kilometers nog kan genieten? Mijn voorbereiding was niet super geweest met zelfs een lange duurloop nog de maandag ervoor! De reis naar Terschelling liep voorspoedig met op de boot een leuk gesprek met twee vlaamse deelnemers. Het was nog erg mistig in de haven maar af en toe kwam de zon er iets door en wind was er nauwelijks. Na de gebruikelijke bak koffie bij de familie Lettinga omkleden en naar de start. Een geweldige sfeer rond de start zoals altijd en vele bekenden getroffen. Ik was van plan behoudend te starten in een tempo van 5 minuten de kilometer maar meegezogen door de menigte gingen de eerste kilometers als in een flits voorbij. De eerste 5 kilometer in 22.30 ging dus eigenlijk veel te snel. Ik liep eigenlijk wel lekker in een grote groep mee en de 10 kilometer ging in 45.46. Na een uur lopen zat ik boven de 13 kilometer per uur en besloot ik het tempo wat te verlagen want ik was er nog lang niet. Zo kwam ik bij de ervaren marathonloper Karst Anema uit Stiens te lopen ( al een teken dat het te hard ging! ) en daar bleef ik bij tot kilometer 28. Hierna kreeg ik in de gaten dat het lichaam al wat begon te protesteren en had ik even een dip. Na kilometer 30 begon het weer wat te lopen maar rond de 35 kilometer liepen de benen helemaal vol en dreigde af en toe kramp. De beste remedie is dan om af en toe een klein stukje te wandelen en zo kon ik wel door maar ja het tempo gaat er helemaal uit en je verliest veel tijd. Het strand was goed te belopen en dan nog die lange Longway op. Als je stuk zit is dit dan een pokke eind! Dan hoor je de speaker en weet je dat je vlak bij de finish bent. De laatste 2 kilometer kom je in de flow en alle mensen aan de kant schreeuwen je naar de finish toe. Ik finish in 3.31.09 een tijd waar ik vooraf voor getekent had. Het lopen zelf was me iets tegen gevallen (wat betreft de laatste 12 kilometer) zeker gezien de 21 kilometertijd van 1uur35 maar ja zoals loopvriend Wim Bakker doeltreffend zei, Herman je hebt al maanden geen halve marathon in die tijd gelopen en nu doe je het in een hele!
Ik was overigens na de finish op de stijve benen na helemaal niet moe en nog fris in het hoofd maar ja toch die klassieke beginnersfout gemaakt! Volgend jaar ben ik er wat mij betreft weer bij want dit is een prachtig loopspektakel.