vrijdag 25 september 2009

Redemption - Snowfall on Judgementday


Redemption wist vorig jaar al te verrassen met hun geweldige live dvd Frozen in a Moment en nu is er dan eindelijk hun nieuwe cd Snowfall on Judgment Day. Deze band krijgt het voor elkaar om emotie en krachtige progressieve metal te vermengen tot een superieure eenheid.
Het eerste nummer Peel knalt er gelijk uit, een lekker vlot en hard nummer met fraaie zang van Ray Alder, wat een opener! Nieuwkomer Greg Hosharian op keyboards is ook een aanwinst, want hij kleurt veel nummers prachtig in met zijn spel, wat ook te horen is op het prachtige tweede nummer Walls. Ook drummer Chris Quirarte is goed op dreef want hij slaat elk gaatje op dit nummer als een professionele houthakker dicht.Leviathan Rising is werkelijk zo hard als een diamant en wat een geweldig gitaarwerk van Bernie Versailles en Nick van Dyk!
Black and White World is het eerste langere nummer op deze cd en begint met mooi pianospel waarna het overgaat in een werkelijk prachtig afwisselend nummer waarin alles te vinden is wat progressieve metal mooi maakt,machtig! Unformed is ook een lekker vlot nummer en verveelt geen minuut. Keep Breathing begint met prachtige zang van Ray en na 2 minuten komt het nummer op gang met steeds vlotter gitaarwerk en opwindend drumwerk. Een heerlijke gitaarsolo maakt dit nummer helemaal af, super!
Another Day Dies begint met een krachtige gitaarriff waarna gastzanger James Labrie een potje mee komt zingen, en zo krijgen we weer een lekker ruig nummer voorgeschoteld.
What will you say is een wonderschone powerballad waarin Ray kan excellereren en de mooie gitaarsolo maakt dit nummer helemaal af.
Fistful of Sand opent keihard met een fenomenale gitaarriff en is een van de hardste nummers en ook het gitaarwerk is weer ijzersterk.
Afsluiter Loves Kills Us All is een 11 minuten durende epos en hierin komen weer alle ingredienten van Redemption samen,een prachtige afsluiter. Wel er is maar een ding te zeggen over deze cd,fenomenaal en een kanshebber voor mijn top tien van dit jaar!

woensdag 9 september 2009

Megadeth - Endgame


Megadeth is de band van zanger en gitarist Dave Mustain en zoals velen weten een van de eerste gitaristen van het oude Metallica. Dave is in tegenstelling tot wat Metallica tegenwoordig is zijn roots aardig trouw gebleven en dat betekend dat we weer kunnen genieten van een heerlijk potje speedmetal. Nu heeft hij de beschikking over een nieuwe gitarist in de persoon van Chris Broderick en tussen deze mannen is duidelijk een geweldige chemie onstaan. De gitaarsolo`s vliegen dan ook je boxen uit bij het beluisteren van deze cd.
Na de instrumentale Dialectic Chaos spettert This Day we fight als een F16 door je huiskamer wat een geweldig nummer. 44 Minutes neemt wat gas terug maar is lekker ruig en kent enkele slepende gitaarsoli. 1.320 begint met motorgeluiden waarna weer de hoogste versnelling erop gaat en wat een gitaarsolo`s,geweldig! Bite the Hand is een song met de typisch kritische teksten van Mustain tegen de amerikaanse politiek en is weer een vlot nummer. Bodies is een midtemponummer met een lekkere riff en melodieuze gitaarsoli en aan het eind een heerlijke versnelling. Het titelnummer is wederom een knaller van jewelste, lekker snel en gevarieerde gitaarsoli. The Hardest Part of letting go begint rustig met acoustisch gitaarwerk maar slaat hierna over in een heerlijk rocknummer. Headcrusher is een flitsend speedmetal nummer met weergaloze soli. How the Story ends is een heerlijk hakkend nummer en met een refrein die gelijk blijft hangen. Prachtig trouwens hoe een acoustische gitaar verwerkt is tussen een electrische gitaarsolo. Afsluiter The Right To Go Insane sluit deze geweldige cd prima in heavy stijl af. Petje af voor Megadeth want ik had al lang niet meer zo`n lekkere metalcd gehoord!

Appelscha

Vandaag in Appelscha gelopen waar ik de 10.5 gelopen heb omdat ik zo verkouden was als het maar kan. Het ging dan ook moeizaam maar wel weer genoten van het prachige bosparcours.