vrijdag 29 januari 2010

Death Angel - Sonic German Breakdown


De ene week zit ik te genieten van Muse en dan krijg ik weer heel wat anders voor mijn kiezen!
Sonic German Breakdown heet de dvd en de band Death Angel. Dat moet vrij stevige muziek zijn hoor ik iedereen denken gezien de naam nou dat mag je wel zeggen! Vanaf de eerste tonen wordt je helemaal omver geblazen door deze trash metal band. We hebben hiet te maken met een uiterst professionele band die hun supersnelle en heavy nummers niet als een geluidsbrij laten klinken maar geweldig zuiver en snel spelen. De nummers zijn pakkend en je kunt gewoon niet stil zitten blijven want de riffs vliegen je om de oren. De sologitarist Rob Cavestany is geweldig op dreef en laat spetterende solo`s horen, drummer Andy Galeon is een supersnelle drummer en het enthousiasme van zanger Mark Osegueda kent geen grenzen. Alle nummers zijn krakers op deze dvd maar Thrown down the Wolves, Mistress of Pain, Thicker then Blood, Voracious Souls en The Ultra Vilolence zijn fenomenaal!
Hier kan een band als Metallica live zelfs een punt aan zuigen en dat is heel wat.

zondag 24 januari 2010

Muse - HAARP


Als je naar een rockconcert gaat van een stadionact dan verwacht je spektakel. Ik keek en luisterde deze week naar de dvd HAARP van Muse en dacht jeetje wat had ik daar graag bij geweest! Vanaf opener Knights of Cydonia krijg je een muzikaal spektakel van jewelste te zien.
Schitterende lichtshow,een prachtig decor met 5 grote zendstations en later ook nog een soort circusact met zwevende dames aan een luchtballon. De muzikanten van Muse zetten ook nog eens een muzikale show om U tegen te zeggen neer. Stevige rocknummers als Hysteria, Plug in Baby, Stockholm Syndrome, intense nummers als Butterflies and Hurricanes, Invincible, Take a Bow of een ballad als Unintended het klinkt allemaal fantastisch. Het is ook prachtig hoe het publiek helemaal los gaat bij nummers als Time is running out of Knights of Cydonia.
Het camerawerk is meer dan fantastisch met zelfs beelden vanuit een helikopter die boven Wembley vliegt.
Muse is een absolute wereldact en ik ben vanaf nu een fan van hun!

zaterdag 23 januari 2010

Halve marathon van Tzum


Vandaag was de eerste loop in het nieuwe jaar voor mij met de halve marathon van Tzum. Het plan was om bij een goede tussentijd op de 5 kilometer voor 1uur30 te gaan. Het was erg koud want het vroor en de wind deed het nog kouder aanvoelen. Van te voren kregen we te horen dat het parcours aangepast was vanwege sneeuwresten op het parcours. Nu liep het parcours langs de gehuchten Hinnaard en Iens. De eerste 5 kilometer ging binnen de 21 minuten dus binnen het schema van 1uur30. Het was wel pittig tegen de koude wind in maar mijn beide metgezellen zorgden voor een goede afwisseling. De 10 kilometer tussentijd was 41.44 en die van de 15 1uur03 dus prima op schema. Het laatste stuk van Winsum naar Tzum is altijd een zwaar stuk van wege zijn vele bochten. Het 20 kilometerpunt wordt in 1.23.45 gepasseerd dus tijd genoeg om binnen de 1uur 30 te finishen, alleen bij het passeren ervan had ik al lang gezien dat het nog veel verder was naar de finish dan 1 kilometer. We finishen in 1.32.19 dus een teken dat de afstand veel langer was! Toch wel jammer want nu had ik geen enkele indicatie of ik binnen de 1uur30 gefinisht zou zijn. Maar goed ik had prima gelopen en met de nodige training kan ik nog wel verder komen.

zaterdag 9 januari 2010

Genieten van de winter?


Het is een moeilijke tijd voor ons als hardlopers omdat de meeste lopen niet doorgaan vanwege het af en toe extreme winterweer en de moeilijk te belopen parcoursen. Ik probeer zo goed als het kan mijn kilometers te maken en kan dan ook wel genieten van het winterse landschap. Vandaag een uur gelopen voordat het echte slechte weer komt ( volgend de weerprofeten). De harde wind doet het erg koud aanvoelen maar je kunt je er op kleden en de laatste kilometers loop ik met de wind in de rug. Bij Herbayum blijf ik even staan kijken naar een hele grote groep meerkoeten wat een mooi gezicht zo in de sneeuw. Na het lopen snel een warme douche en je bent weer het heertje. Vanmiddag zie ik op internet dat ook Egmond niet doorgaat, jammer!

dinsdag 5 januari 2010

Muse - The Resistance


Sinds enkele weken is deze rockliefhebber helemaal in de ban van de britse band Muse. Ik moest nooit zoveel hebben van al die moderne engelse bandjes maar de muziek van Muse heeft me helemaal gepakt. Hun laatste cd The Resistance start met Uprising een recht toe recht aan stamper waarvan het refrein als je het hebt gehoord niet meer loslaat. Zanger Matt Bellamy heeft een intrigerende falsetstem en is een prima gitarist die ook nog eens uitstekend op de piano uit de voeten kan. De muziek van Muse kun je gerust bombastisch noemen doordat af en toe een Queengeluid om de hoek komt kijken.
Het titelnummer is een van mijn favorieten mede door het prachtige refrein. United States of Euresia is op en top Queen mede door de koortjes in dit nummer. Unnatural Selection en MK Ultra zijn meer recht toe recht aan rocknummers en luisteren heerlijk weg.
Het uit drie stukken bestaande Exogenis Symphony laat horen dat deze band van alles op muzikaal gebied kan samenvoegen, dit is pure kunst. Wel moet ik zo eerlijk zijn dat je dit te gek of helemaal niks vind.
Het is lang geleden dat ik naast de rockmuziek die ik mooi vond iets anders op muziekgebied kon beluisteren! Ik heb me nu nog meer verdiept in het muzikale verleden van Muse met de cd Absolution als aanrader naast deze geweldige The Resistance.