donderdag 25 maart 2010

Scorpions - Sting In The Tail


Je kunt wel lachen om de leeftijden van zanger Klaus Meine en Rudolf Schenker van de duitse hardrock band The Scorpions maar in het bejaardenhuis horen ze zeker nog niet thuis. Dit is te horen aan hun nieuwste en tevens laatste cd Sting in the Tail. Deze cd klinkt typisch als in hun succesvolle jaren 80 maar staat als een huis. Er is weer een prima verdeling van ouderwetse rockers en prachtige rockballads waar ze ook beroemd mee zijn geworden. Lekkere rocknummers met prima gitaarsolo`s van de ook al 54 jaar oude Matthias Jabs zijn Rock Zone, Sting in the Tail, Raised on Rock en Spirit of Rock. Mooie ballads zijn het hitgevoelige The Good Die Young met Tarja Turunen als gastvocaliste, Lorelei (alla Wind of Change) en The Best Is Yet To Come. Nee ik vermaak me nog prima met deze lekkere rockcd en het is een waardige afsluiting van een lange rockcarriere.

zondag 21 maart 2010

Waardeloze Bonifatiusloop


Je hebt van die dagen dat het lichaam gewoon niet wil en dan is een halve marathon een slijtageslag. Gisteren bij de Bonifatiusloop was het zo`n dag, ik was al een paar weken niet loopfit en wist wel van te voren dat het moeilijk zou worden. Voeg daar nog aan toe dat de loop vanwege de harde wind nog eens extra zwaar was en that`s it. Vorig jaar was er ook veel wind maar liep ik nog een aardige 1uur31. Dat werd vandaag 1.46.13 dus een kwartier langer. De eerst 5 kilometer ging nog redelijk maar hierna werd het al hard minder. Ik had totaal geen macht in het lijf en het tempo werd steeds lager. Tegen de wind in kwam ik ook nog eens alleen te lopen en als er een groepje voorbij kwam kon ik niet aanpikken. Ook zakt je motivatie onderweg tot een minimum en is er geen drang tot aanzetten want een aardige tijd zit er toch niet in.

Zo loop ik dus een halve marathon die we maar weer snel moeten vergeten.

woensdag 17 maart 2010

Journey live in Manila


Live in Manila is wat mij betreft de ultieme live dvd van de amerikaanse rockband Journey geworden. Sinds het aantrekken van de nieuwe zanger Arnel Pineda is de band helemaal opgebeurd en treden ze weer her en der op. Ik zag ze zelf vorig jaar in Amsterdam en kan nu genieten van dit meer dan twee uur durende concert op dvd. In de thuishaven van Pineda Manila is een dolenthousiast publiek getuige van een zeer professioneel rockconcert. Alle bekende nummers van de band worden gespeeld en het is een genot van herkenning. Rocknummers en de geweldige ballads komen voorbij waarbij ook drummer Deen Castronovo drie nummers zingt.
Gitarist Neal Schon is geweldig op dreef met zijn fantastisch gitaarwerk,Pineda is een dol enthousiaste zeer zuiver zingende zanger,Castronovo mept er heerlijk op los achter zijn drumkit en de overige bandleden Ross Valory en Jonathan Cain doen hun werk prima.
Het is moeilijk mijn favorieten te noemen want het zijn er zoveel maar ik krijg altijd kippevel bij Mother Father die schitterende gezongen wordt door Deen Castronovo. Andere favorieten zijn voor mij Wheels in the Sky, Seperate Ways, Escape en Stone in love.
Een must deze dvd voor de Journey liefhebbers!