zaterdag 29 mei 2010

Triumph - Greatset Hits Remastered


Het Canadese Triumph heeft een aantal geweldige cd`s gemaakt waaronder Progressions of Power, Allied Forces en Never Surrender. Deze cd`s zijn na 30 jaar nog steeds tijdloos en ik draai ze nog regelmatig. Jammer dat door onderlinge ruzies nog steeds geen nieuwe muziek van deze band te horen is geweest. Nu is er een ultieme verzamelcd verschenen met opnieuw gemixte nummers waardoor het allemaal nog een stukje beter klinkt. Alle klassiekers staan op deze cd zoals de spetterende snelheidsduivels Allied Forces en I live for the Weekend, het machtige Fight the good fight, het met veel gitaarsoli oplikte Rock `n Roll Machine en de voor mij longtime favorite Magic Power. Andere krakers zijn nog Lay it on the Line, Never Surrender en When the Lights go down. Ik denk dat als ik 60 ben deze nummers nog zal koesteren. In een woord geweldig!

donderdag 20 mei 2010

Bosloop Wijnjewoude

Na de 30 kilometer van Oenkerk was ik zo stijf als een deur maar na twee dagen een rustige 10 kilometer gelopen te hebben voelde het al weer veel beter aan. De plannen waren om woensdagavond in Wijnjewoude een 10 Engelse Mijlen te gaan lopen. Na een hele dag werken had ik het behoorlijk in de benen maar toch wilde ik de bosloop niet missen. Het was fantastisch mooi loopweer op deze avond en het parcours is prachtig want we lopen grotendeels door het bos. Na een kilometer deels door Wijnjewoude gaan we het bos in. Al snel is het lopersveld door elkaar geschud en ik loop tussen het select aantal lopers die de langste afstand loopt. Het loopt best wel lekker en de tussentijd op de 10 kilometer is met 42.30 heel bevredigend. Ik heb steeds een paar honderd meter voor me twee lopers in het zicht en door het tempo te verhogen kom ik steeds dichterbij. Na 15 kilometer zit ik er niet ver meer achter,zet weer even aan en weet zowaar bij hun te komen. Als we vlak bij de finish zijn probeer ik er nog langs te komen maar een van hun laat me niet binnendoor komen en zodoende eindig ik net achter hun. Toch ben ik zeer content met mijn lopen en de eindtijd van 1.09.13.

dinsdag 18 mei 2010

Masterplan - Time to be King


In 2001 debuteerde Masterplan met hun gelijknamige cd en deze sloeg in als een bom. De band was opgericht door ex Helloweenleden Roland Grapow en Uli Kusch en had met ex Ark zanger Jorn Lande een geweldenaar in huis. Na hun debuut vielen Aeronautics en MKII wat tegen en werd de stekker eruit getrokken. In juli 2009 liet de band weten dat Jorn Lande terug was op het oude nest en dat men aan een nieuwe cd aan het werken was genaamd Time to be King.
Nu zijn er 2010 al enkele zeer goede cd`s verschenen maar met deze release weet Masterplan mij helemaal te overdonderen. Wat een geweldig mooie nummers staan op deze cd, dit is melodieuze metal op zijn best. En wat een dijk van een zanger is die Jorn Lande toch, fantastisch hoe hij alle registers open weet te trekken, zowel in de rustige stukken als bij de heavy stukken.
Ook het gitaarwerk van Roland Grapow is geweldig want de mooiste solo`s komen voorbij op deze cd. Ook het keyboardspel van Axel Mackenrott is zeer verrassend en hij weet veel nummers mooi in te kleuren.
Zeer goede nummers op deze cd zijn de snelle opener Fiddle of Time met prachtig keyboardspel, het afwisselende Blue Europa, het zware The dark Road en het fraaie titelnummer, maar ook de rest is niet veel minder. Met deze supercd staat Masterplan weer helemaal aan de top!

zondag 16 mei 2010

Statenloop Oenkerk

Net als vorige week nam ik zaterdag deel aan een 30 kilometerloop in Oenkerk. Vorig jaar had ik deze loop al gedaan als voorbereiding voor de marathon van Amersfoort en had toen genoten van het prachtige parcours. Nu dus zomaar als lange duurloop aangezien ik daar door de week niet aan toe kom op dit moment. We hadden lekker weer om te lopen een schraal zonnetje en niet al teveel wind. Ik stond tussen ongeveer 20 deelnemers aan deze afstand maar spoedig kwamen we tussen lopers van de kortere afstanden te lopen die voor ons gestart waren.Ik liep eigenlijk al meteen alleen op mijn afstand want de lopers voor mij liepen mij te hard en achter mij te langzaam. Toch kreeg ik gezelschap na ongeveer 5 kilometer van een loper die ook deze afstand liep en we hadden ongeveer hetzelfde tempo van 12.5 kilometer per uur.
Het was maar goed dat ik deze loop al eens eerder gedaan had want ik wist hem en nog een andere loper rond het 20 kilometerpunt te behoeden van fout lopen. we moesten namelijk nog een extra rondje lopen over Hardegarijp. Het eerste anderhalve uur had ik wel lekker gelopen maar hierna begonnen de bovenbeen spieren aardig op te spelen en moest ik onderweg af en toe stoppen om te rekken en strekken. De laatste kilometers naar de finish toe was het continue draaien en keren over verschillende paden maar via een bosweg kwam ik uiteindelijk toch weer terug bij de finish in een tijd van 2.27.35. De tijd viel me niet echt tegen maar de laatste kilometers had ik niet echt lekker gelopen.

zondag 9 mei 2010

Jublieumloop SV Friesland!




Afgelopen zaterdag was de jubileumloop van SV Friesland over de langste straat van Nederland, de karakteristieke Oudebildtdijk. Een loop over 30 kilometer met start in Oude Bildtzijl en finish in Sint Jacobaparochie. Ik ben zelf al 15 jaar lid van deze loopvereniging en moest natuurlijk deel nemen aan die 30 kilometer. Ik had doordat ik geen voorjaarsmarathon in de planning had weinig lange duurlopen gedaan dus het zou een zware klus voor me worden. Met als doel een tijd van rond de 2uur30 te gaan lopen liet ik me niet opjagen door andere lopers en koos voor mijn eigen tempo. Het eerste uur ging toch iets te hard want ik had precies 13 kilometer gelopen maar de wijdse Bildtse omgeving en het voor mij lekkere frisse weer was debet daaraan.
Na een kilometer of 18 ging het als verwacht toch wat minder en moest ik het tempo wat laten zakken. We kregen na een kilometer of 23 ook wat wind tegen maar veel zwaarder werd het er niet door. Na terugkomst in de Westhoek moesten we via een schelpenpaadje terug naar Sint Jacobaparochie en kreeg ik zowaar weer wat de geest om tenslotte te finishen in een tijd van 2.25.07. Al met al was ik best wel tevreden met deze tijd. Na de loop hadden we nog een fantastisch feest van SV Friesland met oa. optredens van Sido Martens en Sieb van de Ploeg.
Een zeer geslaagde loop en zeker voor herhaling vatbaar, ik denk er zelfs over om a.s. zaterdag in Oenkerk weer 30 kilometer te gaan lopen.

dinsdag 4 mei 2010

Mutiny Within - Idem


Als 50er moet je af en toe ook met je tijd mee wat betreft de rockmuziek. Soms ben ik enthousiast te maken voor nieuwe stromingen zoals metalcore. De formatie Mutiny Within maakt dit soort metal. Flink hakkende gitaren, zweverige keyboard geluiden en een zanger die wisselt van cleane vocalen naar screamy dat zijn de kenmerken van deze band. Er staan enkele pakkende nummers op deze cd zoals het beukende Images, het fenomenale niet uit je kop te krijgen Forsaken, het knallende Year of Affliction en de snelle opener Awake. Nee ik wordt af en toe wel enthousiast voor een nieuw potje metal!

Compliment voor de zanger Chris Clancy die naast uitstekende cleane zang af en toe lekker ruig uit de hoek komt.