donderdag 17 juni 2010

Y&T - Live in Hedon Zwolle




Gisteravond speelde de amerikaanse hardrock band Y&T in Hedon in Zwolle. Deze ouwe rotten maakten geweldige platen als Yesterday and Today, Struck Down, Earthshaker en Black Tiger.

Gek genoeg had ik ze nog nooit live gezien ondanks hun lange bestaan maar nu was het er toch van gekomen. Ook in Hedon was ik nog nooit geweest en ik was toch wel verbaasd dat het maar een klein zaaltje was. Dat bewijst nog maar eens dat een band als Y&T eigenlijk als underground bestempeld mag worden en hoe spijtig ook in deze tijd geen grote zalen meer vol krijgt, tenminste in nederland. Nu was er wel het voordeel dat je zo dicht op het podium stond dat je de bandleden haast kon aanraken! Ik was wel bang dat het geluid in zo`n kleine zaal veel te hard zou wezen ( het voorprogramma dreunde je haast de zaal uit en was niet om aan te horen)maar dat viel reuze mee. Na het intro van hun laatste cd startte men met On With The Show een prima begin van het concert dat dik twee uur zou duren. Dave Meniketti was uitstekend bij stem en had al gelijk een lekkere solo voor ons in petto. How Long was ook een nieuw nummer met prima samenzang tussen Dave Meniketti en de relaxte bassist Phil Kennemore. Hierna volgde een eerbetoon aan de net overleden zanger Dio met Rainbow in the Dark. Hierna kregen we heel veel ouwe nummers te horen waaronder klassiekers als Black Tiger, Hurricane, Forever, Rescue Me, Open Fire, Mean Streak en als absolute hoogtepunt I Believe In You met waanzinnig jankende solo`s van Dave Meniketti. Wat opviel was dat ondanks dat men niet in een grote zaal speelde de band zeer enthousiast overkwam. Ook leuk waren de komische verkleedpartijen van de crewleden zodat alles erg relaxed overkwam.

Deze band moet een compliment hebben want na zoveel jaren en op zo`n leeftijd nog zo`n jeugdig enthousiasme uitstralen, dat moet een staande ovatie hebben!

zondag 13 juni 2010

Boerenloop Abbega


Zaterdag nam ik voor de eerste keer deel aan de Boerenloop in Abbegea. Abbegea is een klein dorpje tussen Bolsward en Sneek en ligt in de gemeente Wymbritseradeel. De loop werd georganiseerd door Fit en Frij Rinners en AV Horror. Er moest een afstand gelopen van 10 kilometer waarbij het parcours langs o.a. Abbegeasterketting, Easthim, Nijesyl en Pikesyl liep.

Na het ophalen van het startnummer in de gezellige feesttent konden we ons omkleden in een clubgebouw. Vriend Lolke Cnossen was er ook en ik stelde voor om hem gezelschap te houden bij de loop. Na de start liepen we nog een rondje om de kerk en ging het op weg richting de brug van Abbegeasterketting over de Wimmerts.Hierna werden we gescheiden van de 5 kilometer lopers en liepen we over de Rige en de Nessenwei naar Easthim. De eerste kilometers kregen we de wind in de rug en was het flink warm. Het was genieten van het prachtige boerenlandschap met boerderijen,weilanden en natuurlijk de koeien. Na het passeren van Easthim moest Lolke even wandelen en gaf aan dat ik maar moest doorgaan. Ik besloot daarom de laatste 4 kilometer nog even volle bak te lopen en kon zodoende nog enkele lopers inhalen.

Ik finishte in een tijd van 49 minuten. Een leuke loop deze Boerenloop!

donderdag 3 juni 2010

De Lus van Akkrum

De Lus van Akkrum is een loop die ik al heel vaak gelopen heb maar altijd is het weer een mooi rondje over de Birstumerdyk en Leppedyk. Vaak is het hier mooi weer, soms te warm maar zoals gisteravond was werkelijk perfect.
Lekker zonnetje, een heerlijk briesje en een prima looptemperatuur, het kon niet beter.
Ook het lopen ging prima want ik kon een aardig tempo lopen en dat was een prettige constatering na de niet zo geslaagde loop in Stiens. Ik finishte in een tijd van 51.03.

dinsdag 1 juni 2010

Y&T - Facemelter


In 1976 kocht ik de eerste lp van de toen nog onder de naam Yesterday and Today opererende band en was helemaal verkocht door het fantastische gitaargeluid van Dave Meniketti en zijn emotionele zangwerk. Het nummer Beautiful Dreamer bijvoorbeeld blijft voor mij een van de mooiste rocknummers aller tijden. Na hun debuut volgde Struckdown waar Dreams of Egypt een overweldigende indruk op me maakte. De grote klapper werd echter Earthshaker wat met recht een klassieker genoemd mag worden want nummers als Hurricane en de schitterende rockballad I Believe In You zijn onvergetelijk. Hierna verschenen nog prima cd`s als Black Tiger en Mean Streak. Hierna werd het mij allemaal wat te commercieel en dat werd ook de ondergang van deze band. Na een langdurige stilte werden we in 2007 positief opgeschrikt door de geweldige dvd Live One Hot Night. Nu na een stilte van 13 jaar verschijnt er weer een cd van de band genaamd Facemelter. Kan deze band nog vlammen hoorde ik mij van te voren denken. Ja en nee is het antwoord. De magie van vorige platen wordt niet gehaald op deze cd maar het gros van de nummers klinkt bovengemiddeld en dat is positief te noemen. Het openingsnummer On with the Show is een lekker vlot nummer met mooie gitaarsolo en Dave zijn stem klinkt weer als vanouds.

Na het groovende How Longvolgen drie wat mindere nummers waarna I`m coming Home weer als vanouds rockt. If you want Me is een aardige rockballad en het snelle Blind Patriot is voor mij het beste nummer van de cd. De drie afsluitende nummers zijn weer wat gewoontjes maar luisteren wel lekker weg. Nee helemaal uit mijn dak ga ik niet van deze cd maar de afgelopen tijd heb ik hem geregeld beluisterd dus toch een teken dat ik nog steeds gevoelig ben voor deze band.

Live zijn ze nog steeds fantastisch en dat hoop ik 16 Juni a.s. zelf te gaan zien als ze in Zwolle optreden.