zaterdag 27 november 2010

Halcyon Way Building The Towers


Zo af en toe komt er ook voor mij een totaal onbekende band op de proppen met een uitstekende cd. Halcyon Way uit Amerika is een band die de hoogtij dagen van de US Metal doet wederkeren. De heren blijken al eerder een cd gemaakt te hebben A Manifesto For Domination en nu dus Building The Towers. De band bestaat uit Steve Braun vocals, Jon Bodan lead guitar, Ernie Topran drums, Kris Maltenieks bass guitar en Zane rhythm guitar. Wat voor muziek kun je verwachten op deze cd? Je kunt het melodieuze heavy metal noemen met veel aandacht voor uitstekende samenzang en snelle en gedragen stukken wisselen elkaar prima af.

Jammer is dat de bassist in enkele nummers met zijn kreten de muziek wat ruiger probeert te maken wat ik niet zo geslaagd vind, maar na enkele luisterbeurten wen je er wel aan. Topnummers zijn Inversion met flitsende tempowisselingen en gitaarsoli, het prachtige The System met uitstekende samenzang, het beukende Rise To Revise en Mouth without A Head een semi ballad met gast bijdrage van Pamela Moore. De rest van de nummers zijn echter ook prima! Ik ben dus erg enthousiast over deze nieuwe band die duidelijk uitspringt boven de vele releases deze maand.

zondag 14 november 2010

DGM - Synthesis


De italiaanse prog metal formatie DGM maakte in 2009 de voor mij beste cd getiteld Frame. Ik werd kortgeleden dan ook erg enthousiast toen ik hoorde dat ze een live dvd gingen uitbrengen plus een verzamel cd van hun beste nummers. Om maar met de deur in huis te vallen de dvd valt erg tegen, niet vanwege de muziek en uitvoering ervan want die is geweldig maar vanwege de manier waarop het concert in beeld is gebracht. Of dit komt doordat het door een italiaanse regissseur is gedaan weet ik niet maar het is soms niet om aan te zien. Het zijn weer typisch van die adhd beelden waarbij je ogen geen rust krijgen maar het ergste is nog dat de regisseur er af en toe wat effecten tussendoor gooit die nergens op slaan. Ook wordt het concert bij de eerste nummers onderbroken door backstagebeelden waarbij het geluid van zeer matige kwaliteit is. Tenslotte is het concert aan de korte kant en mis ik oud materiaal van de band wat jammer is als je ze nog niet goed kent. Als je een jubileum viert als band moet je er wat moois van maken en er wat geld tegen aan gooien en niet zo een puinhoop van maken. Doodzonde van de muziek die deze prima band maakt! De cd die erbij zit is voor mij meer genieten omdat ik veel nummers nog niet kon maar die kan de vieze smaak helaas niet wegnemen.

zaterdag 13 november 2010

Marderhoekloop Oudemirdum


Een week na de succesvolle marathon op Terschelling en 6 dagen rust had ik wel weer zin om een loopje te doen en dat was vandaag in Oudemirdum. Vanmorgen had ik bij het opstaan het erg in de rug en moest ik me toch even bedenken of ik zou gaan lopen. Ik besloot toch naar Gaasterland af te reizen in de hoop dat door wat beweging het beter zou gaan. Het was flink druk in het Fonteinbos waar de start was van 5,10 of 16 kilometer. Bij het inlopen voelde ik de rug wel wat maar het ging gaandeweg wel beter. Ik zou de 16 kilometer gaan lopen, een mooie ronde door Gaasterland en deels door het bos. De eerste 5 kilometer ging in iets meer dan 22 minuten en dat was prima. Het 10 kilometerpunt werd in precies 45 minuten gepasseerd en het liep op wat stijve kuiten na wel lekker. Ik werd bijgehaald door 2 lopers die aan het trainen waren voor de marathon van Urk naar Zwolle en die liepen een pittig tempo. Ik kon mooi aanhaken en we kwamen alweer snel in Het Fonteinbos met een kort klimmetje erin. Ik finishte na 16 kilometer in 1.12.06 en daar was ik dik tevreden mee!

vrijdag 12 november 2010

Berenloop Terschelling 2010


Ik was afgelopen zondag voor de 14e keer deelnemer aan de Berenloop op Terschelling, het loopfestijn van Noord Nederland. Het was voor de 4e keer dat ik de hele marathon zou gaan lopen. In de aanloop naar deze marathon had ik en knieblessure gehad waardoor de voorbereiding moeizaam verlopen was. Gelukkig had ik nog wat duurloopjes van 30 kilometer kunnen lopen en was de test bij de Teutolauf in Duitsland goed verlopen. De verwachting was dat het een zware Berenloop zou worden vanwege de slechte weersvoorspellingen maar dat kwam niet uit want op de zondag was het mooi rustig herfstweer. Om 8.45 op de boot gestapt en de reis naar Terschelling verliep vlot want met goed reisgezelschap van harlinger lopers was de tijd zo om. Op Terschelling was de sfeer weer schitterend met al die lopers en was het wachten op het startschot en de scheepstoeter die ons in gang zou zetten. Ik kon lekker in de korte broek lopen en we hadden de eerste kilometers richting Oosterend licht wind tegen. Elke kilometer ging net onder de 5 minuten en dat was ook de bedoeling want eeen eindtijd van 3uur30 zou mooi zijn. Vanaf de Bosplaat liep het heerlijk op de schelpenpaadjes en de lichte stukjes vals plat over de duinen gingen prima.De halve marathontijd was 1.40.54 dus mooi op schema. Hierna wist ik de nodige lopers in te halen en was ik zomaar in het bos van Formerum. Hierna weer een stuk duingebied naar Midsland alwaar ik af en toe wat worstelde met darmkrampen maar ik kon het tempo gelukkig goed vasthouden. Het 30 kilometerpunt werd gepasseerd en nog steeds liep het goed en kwam het strand bij Midsland aan Zee in zicht. Omhoog kreeg ik weer wat last van de hamstrings maar ik kon gelukkig door lopen waarna we het strand opgingen. Het strand was lekker hard dus kon ik goed door lopen. Hierna volgde weer het voor mij altijd pittige stuk naar en door de Longway met weer dreigende kramp in de hamstrings maar ik hoorde de stem van speaker Jan Kooistra al en dat betekende dat de finish dichtbij was. De laatste 2 kilometer was echt even doorbijten maar ik wist dat ik ruim binnen de beoogde tijd zou binnen komen. Na 3.26.20 passeerde ik de finish bij de Brandaris en werd weer een marathon goed afgesloten. We kregen een fraaie medaille en sporttas dit keer. Na een lekkere douche en bak patat nog even bij de prijsuitreiking geweest en toen weer met de boot terug naar Harlingen. Ik had weer een prachtige marathondag gehad!

donderdag 11 november 2010

Alter Bridge - Live in Amsterdam


Na het verschijnen van Alter Bridge 3 was voor mij een ding duidelijk, deze fantastische band moest ik weer live gaan zien. Afgelopen maandag stonden ze weer in HMH in Amsterdam en was het wachten op wat komen zou. Ik had ditmaal een plaatsje mooi vooraan en had goed zicht op alles wat voor me zou gaan gebeuren. De band begon met Slip to the void het openingsnummer van hun laatste cd en de stemming zat er al gelijk al in. Jammer dat waar ik stond het basgeluid van Brian Marshall wat overheerste maar dat werd gaandeweg het concert beter. Buried Alive en Before Tomorrow Comes zijn pakkende nummers en worden door alle fans rond mij keihard meegebruld. Coeur D`Alene is een van mijn favoriete nummers op AB3 en hij wordt verdomd nog gespeeld ook. Brand New Start en White Knuckles worden weer volop meegebruld om dan even in wat rustiger vaarwater te komen met All Hope Is Gone. Metalingus is weer headbangen geblazen en Tremonti is weer in topvorm, wat een gitarist! Ghost of Days Gone By klinkt live wat harder op de cd en Broken Wings is weer even kippevel, wat een mooi nummer blijft dat toch. Ties That Binds is vet hard met super solo van Tremonti en Coming Home is weer meebleren geblazen. Na One Day Remains weer een nieuw nummer I Know It Hurts een echt livenummer. Na Come To Life komt de kraker van de avond Blackbird en wat wordt dit nummer super gespeeld! Gave soli van Miles en Mark. Watch Over You wordt acoustisch gespeeld en dat zorgt voor een fraaie afwisseling. Dan wordt Miles voor een blok gezet door het voor mij onbekende nummer Halllujah te spelen en hij doet dit met verve. Het nummer wordt door veel mensen meegezongen maar ik kan er niet erg enthousiast over wezen had er liever een ander rocknummer voor gehad.Gelukkig maakt Open Your Eyes alles weer beter want dat klinkt gewoon weer vet lekker. De toegiften zijn het super heavy Isolation met spetterende solo van Mark en Rise Today met ook weer Tremonti in een geweldige vorm.

Zo eindigd een voor mij super concert van Alter Bridge, jammer van het niet altijd geweldige geluid, het nummer Hallelujah maar verder geen klagen.Geweldige band!