dinsdag 29 juli 2008

Bijkomen van het warme weer!

Vanmiddag na het werk 10 kilometer gelopen nadat onweer en enkele buien voor een wat aangenamere temperatuur hebben gezorgd. Al snel nadat het zonnetje erdoor kwam voelde je de temperatuur echter alweer omhoog vliegen. Gelukkig geen problemen na de zware halve marathon van zaterdag het liep wel aardig.

zondag 27 juli 2008

Superzware halve marathon Ulrum!


Het was afgelopen zaterdag flink afzien bij de halve marathon tussen Lauwersoog en Ulrum. Ik heb al meerdere malen deelgenomen aan deze mooie loop maar dit was toch wel een van de warmste edities. Bij de haven in lauwersoog was het nog wel lekker maar eenmaal rechtsaf het Lauwersmeergebied in werd het peentjes zweten. De wind licht in de rug en de broeierig warmte lieten mijn benen al snel dicht lopen zodat er na 11 kilometer geen tempo meer in zat. Gelukkig dat er zoveel verzorgingsposten waren waar je je dan steeds weer kon vemannen om door te lopen.
De eindtijd van 1.47.16 viel zwaar tegen daar waar ik rond de 1uur40 had willen lopen. Na de finish smaakte het biertje gelukkig goed en was ik weer snel het heertje.
Volgend jaar zijn we er desondanks gewoon weer!

dinsdag 22 juli 2008

Laatste 10 kilometer voor rust dagen

Vandaag eindelijk weer eens kunnen lopen met wat minder winderige omstandigheden. Ik heb nu vier dagen achter elkaar 10 kilometer gelopen. Na een werkdag is 10 kilometer ver genoeg en omdat ik woensdag en donderdag twee late diensten heb houd ik dan rust. Zaterdag staat er waarschijnlijk een loodzware halve marathon in Ulrum op het programma want het wordt aardig warm als je de weersberichten geloven mag. Kon daar ook wel een 10 kilometer lopen maar het parcours daarvan is lang niet zo mooi en vorig jaar scheen er niets van de afstand te kloppen!

maandag 21 juli 2008

Pijnlijke buikspieren!

Vanmiddag weer de harde wind getrotseerd om 10 kilometer te lopen. In de namiddag is het gelukkig weer droog en de temperatuur aangenaam om te lopen. Ik heb op het ogenblik gigantisch veel last van mijn buikspieren die ik deze week getraind had en ik heb dat voelbaar goed gedaan. Het beloofd aanstaande zaterdag weer een zeer warme editie van Lauwersoog-Ulrum te worden, dus ik hoop dat de brandweer er weer staat om te sproeien.

zondag 20 juli 2008

Windkracht zeven!




Vanmiddag weer 10 kilometer gelopen na een dag werken. Het was vandaag wel bar met de wind, ik schat windkracht zeven en naar Roptazijl pal tegen. Ook nog een klein regenbuitje dus niet echt leuk.

Heb ook nog twee foto`s toegevoegd van de vakantie.

zaterdag 19 juli 2008

Even uitwaaien

Vandaag weer werken en wat is er dan fijner om dan na de hele dag binnen te hebben gezeten (het was trouwens bar slecht weer met veel regen) even 10 kilometer te lopen. Gelukkig was het aan het eind van de middag droog maar stond er nog wel een dikke windkracht 6. Het loopt in Friesland toch een stuk zwaarder als bijvoorbeeld op vakantie in de Achterhoek.
Gisteren ingeschreven voor Lauwersoog-Ulrum, toch voor de halve marathon want dat parcours is zo prachtig. Het zal wel weer een warme editie worden als ik zo de weersberichten zie.

vrijdag 18 juli 2008

Lopen in de vakantie











De vakantie is weer voorbij,ondanks het mindere weer goed kunnen relaxen maar ook nog de nodige kilometers gemaakt met de Nike Plus. Het fraaie landschap in de Gelderse Achterhoek leent zich uitstekend voor het hardlopen. Je hebt veel bebossing en veel zijwegen zodat je veel leuke verschillende parcoursen kan lopen. In de twee weken dat ik er was heb ik er ongeveer 87 kilometer gelopen. In de Nike Plus competitie sta ik op de 2e plaats wat betreft het maken van de meeste kilometers in juli,augustus en september.

vrijdag 4 juli 2008

Uitnodiging Nike Plus Challenge

Vanmorgen nog 10 kilometer gelopen met de Nike Plus, het was benauwd weer en dan loopt het gelijk een stuk zwaarder. Ik kreeg een leuke reactie van Running Ronald om deel te nemen aan de Nike Plus Challenge, zoveel mogelijk kilometers lopen in Juli, Augustus en September. Natuurlijk doe ik daar aan mee, een goede stimulans om ook in de vakantieperiode door te trainen. Ik ga morgen twee weken op vakantie maar de loopschoenen en de Nike Plus gaan mee, dus ik kan het aantal gelopen kilometers registreren. Hier een demonstratiefilmpje over de Nike Plus.

dinsdag 1 juli 2008

Machtige comback Journey!


De lp Escape van Journey was een van mijn favorieten in het zgn. AORgenre. Wat een schoonheid van een plaat was dat, meesterlijke nummers en geweldige zang van Steve Perry en het prachtige gitaarwerk van Neal Schon was uniek. Nu is hun nieuwste cd Revelation verschenen en het is een klapper van jewelste. De eerste verrassing is het zangwerk van nieuweling Arnel Pineda wiens stem als twee druppels water lijkt op die van Steve Perry. Als je op ballads als After all these years of What I needed kippevel weet te veroorzaken nou dan kan je er wat van. Ook op rockers als Change for the better, Never walk away of Where did I lose your love klinkt hij als een klok!
Neal Schon laat ook op deze cd horen wat een geweldige gitarist hij is, veel nummers laten pakkende gitaarsoli horen. Ook de overige bandleden zijn in topvorm en de cd klinkt als een klok dankzij producer Kevin Shirley. Zelfs de prachtige hoes is typisch Journey. Deze cd is al een van de toppers van 2008!