zaterdag 24 november 2007

Back to the early days


Mijn belangstelling voor rockmuziek dateert al van de jaren zeventig. Het begon met de eerste Queen lp`s ( Queen II is nog steeds een van mijn all time favourits ) lp`s van Uriah Heep en Black Sabbath die mijn vader meenam uit Duitsland , de eerste symfonische rockplaten van Genesis en Yes en hardrockklassiekers als de eerste platen van Rush,Y&T (nog gekocht in Amsterdam bij Boudisque ), Iron Maiden, Loudness, Savatage en later Metallica .

Ik werd een echte verzamelaar van rocklp`s en later natuurlijk ook van cd`s. In de jaren negentig ontdekte ik Dream Theater nog steeds mijn favoriete band waarvan ik zeer vele cd`s en dvd`s bezit. Later kwamen daar nog nieuwe bands bij als Nightwish, Evergrey,Fates Warning,Sonata Artica. Progressive Metal is nu toch duidelijk mijn favoriete muziekstroming maar gewone rockbands als Alter Bridge, Wolfmother en Rammstein gaan er ook wel in.

Met de komst van de mp3 speler is rockmuziek een prettige manier om onder het hardlopen afleiding te hebben. Dankzij internet maak ik dagelijks kennis met nieuwe bands en muziekstromingen en blijf ik ondanks mijn 48 jaar een rocker in hart en nieren.

vrijdag 23 november 2007

Wat lopen we nog dit jaar.


Vrijdag 23 november

Het jaar loopt naar zijn eind maar er staan nog wat leuke loopevenementen op het programma voor mij.
Zaterdag 1 December staat de Sint Nicolaasloop op het programma in Franeker,dit is een halve marathon georganiseerd door SV Friesland.Ditmaal schijnt er sprake te zijn van een nieuw parcours.Op maandagavond is er de 7.4 kilometer lange Sinterklaasloop in Bolsward,een gezellige en druk bezochte loop georganiseerd door LAB.
Zaterdag 15 December ga ik per boot naar Ameland op deel te nemen aan de halve marathon,de Ameland Adventure Run. Een zeer mooie loop met een pittig parcours.
Ik sluit het jaar af met de klassieker van het Noorden, de halve marathon van Marrum.
Buiten deze lopen om is het de bedoeling om half december te beginnen met de voorbereiding op een nieuwe marathon, die waarschijnlijk begin Maart in Diever gelopen zal worden

donderdag 22 november 2007

Mijn favoriete rockcd`s

Mijn favoriete top 10 van rockcd`s ( oud en nieuw )

1. Dream Theater - Scenes from a memory
2. Alter Bridge - Blackbird
3. Rush - A farewell to kings
4. Kamelot - On a cold days night
5. Y&T - One hot night
6. Dream Theater - Train of thought
7. UFO - Strangers in the night
8. Symphony X - Live on the edge of forever
9. Alter Bridge - One day remains
10. Fates Warning - Live in Athens

woensdag 21 november 2007

Rocking and Running

Deze weblog is gemaakt voor hardlopers die bij hun lange duurlopen graag een lekker stukje rockmuziek ophebben, om de sleur van deze training wat te doorbreken.
Mijn naam is Herman Geritz uit Midlum, een dorpje vlak bij Harlingen. Ik ben al sinds mijn jeugd liefhebber van rockmuziek, met name progressieve rock ( Dream Theater, Rush, Symphony X, Kamelot, Fates Warning, Nightwish ) maar ook gewone rockbands als Alter Bridge, Wolfmother, Rammstein vind ik te gek.
Vroeger heb ik veel aan voetballen gedaan maar vanwege mijn werk moest ik hier mee stoppen en ben gaan hardlopen. Ik ben lid van de grootste loopvereniging van Nederland, SV Friesland en loop ongeveer 30 lopen per jaar. Mijn voorkeur gaat uit naar de halve marathon maar ik heb ook al enkele hele marathon`s gelopen. Mijn laatste was de Berenloop op Terschelling waarvan ik alle edities heb meegelopen.
Naast het lopen zelf vind ik het ook leuk om er over te schrijven. Ik doe dit voor de Harlinger Courant ( Harlinger Lopers Nieuws ) en voor het clubblad of webpagina van onze loopvereniging. Het bekijken van de webpagina van onze vereniging maar ook van anderen, op zoek naar berichten,uitslagen en foto`s vind ik leuk om te doen.
Na het lopen is het goed rusten om te kijken naar films, een derde hobby van me met als voorkeur spektakelfilms ( Lords of the Ring, Apocalypto, 300, Gladiator ) of thrillers.
Zo, jullie weten nu een beetje wie ik ben en wat ik doe. Middels deze weblog zal ik verslag uitbrengen over gelopen wedstrijden, pas aangeschafte rockmuziek en alles wat daar mee samen hangt.

Herman Geritz