vrijdag 11 januari 2008

De klassieker Metal Church


Een topper op Heavy Metal gebied is voor mij het in 1984 verschenen debuut album van Metal Church. Deze amerikaanse band rond gitarist Kurdt Vanderhoof maakt op deze plaat een verpletterende indruk. Een duister intro luidt Beyond the Black in, een heavy nummer met prachtige loopjes en voortreffelijk strak drumwerk van Kirk Arrington. Het titelnummer wordt met kort drumgeroffel ingeleid en er volgt een riff waar Black Sabbath jaloers op zou zijn,fantastisch! Merciless on Slaught is instrumentaal en het snelle drumwerk zweept de hele band op. In dit nummer zitten ook enkele splijtende gitaarsolo`s. De ballad God of Wrath sluit kant 1 prima af met prima zangwerk van David Wayne.
Na deze afwisselende nummers is het op kant 2 meer recht toe recht aan met supersnelle nummers als Betallions,Hitman of In the Blood. Als laatste nummer wordt de Deep Purple cover Highway Star in de hoogste versnelling gespeeld.
Na deze plaat verscheen nog het prima The Dark en was de live cd nog de moeite waard maar werd nooit meer het hoge niveau van het debuut gehaald.

Geen opmerkingen: