zaterdag 5 januari 2008

De klassieker Savatage!




Als ik moet kiezen voor de meest imponerende cd`s van de amerikaanse formatie Savatage, kan ik niet kiezen tussen The Hall of the Mountain King en Gutter Ballet. Beide cd`s hebben enkele geweldige nummers voor je in petto maar een ding is zeker het spettert je boxen uit!
Savatage maakt zware heavy metal met uitstekend zangwerk van Jon Oliva en mooie melodieuze solo`s van de helaas te vroeg overleden gitarist Criss Oliva.
Toppers op The Hall zijn voor mij Legions met prachtig solowerk van Criss, 24 Hours ago met Jon Oliva in topvorm, het machtige titelnummer ingeleid door het instrumentale Prelude to Madness en het snelle White Witch.
Gutter Ballet is ook al zo`n geweldige cd waarvan vooral de emotioneel gezongen nummers Gutter Ballet en When the Crowds are gone imponeren. Of Rage and War is een keihard nummer en Hounds bevat weer fraai solowerk van Criss en klinkt lekker sinister. The Unholy en Thorazine Shuffle zijn ook zeer goede nummers. De afgelopen jaren heb ik niet zoveel meer gehoord van deze band maar Dead Winter Dead en Poets and Madmen bijvoorbeeld zijn iets minder van kwaliteit.

Geen opmerkingen: