woensdag 9 januari 2008

DVD bespreking Score


Vandaag aandacht voor een dvd en wat voor een! Mijn veruit favoriete band Dream Theater heeft in 2006 de dvd Score uitgebracht. Vanwege hun 20 jarig bestaan wilde deze band een uniek werkstuk maken en dat is ze zeker gelukt. Het optreden is gefilmd in het prachtige Radio City Music Hall in New York en werd bezocht door 6000 fanatieke Dream Theater fans.

Het is voor een band een hoogtepunt om met een klassiek orkest hun nummers te spelen en Dream Theater doet dit hier met het 30 koppige Octavarium orkest o.l.v. Jamschied Sharifi.

Ik heb nog nooit zo een perfect samenspel tussen een orkest en een rockband gehoord als op dze dvd! Lange nummers als Six Degrees of Inner Turbulence,Octavarium en Metropolis worden op magistrale wijze uitgevoerd! Het beeld en het geluid zijn ook prima dus het is genieten geblazen want alle bandleden zijn in topvorm, zelfs zanger James Labrie.

Op de andere dvd speelt de band nummers uit hun hele oeuvre waarbij niet voor de veilige weg wordt gekozen maar men nummers speelt die je normaliter niet vaak hoort van hun.

Another Won is een nummer uit de tijd dat ze nog Majesty heette en Raise The Knife is nog nooit op cd verschenen. Tijdens het laatste nummer The Spirit Carries On zingt de hele zaal mee en zie je dat het drummer Mike Portnoy geemotioneerd daar door raakt.

Naast het optreden is er nog een dvd met extra zaken als een documentaire over de band en een leuk animatiefilmpje die gemaakt is tijdens de opnames van Octavarium.

Wil je dus in beeld en geluid genieten van geweldige Progressieve Rock, dan mag je deze dvd niet missen!


1 opmerking:

Anoniem zei

ik zal de dvd zeker eens gaan bekijken.