zaterdag 28 juni 2008

Amaseffer, rockmuziek uit Israel!


Deze week heb ik voor het eerst kennis kunnen maken met een rockband uit Israel. Uit dit land verwacht je eigenlijk geen moderne muziek maar zie er is toch een uitzondering! De band heet Amaseffer en hun eerste cd heet Slaves for life. Deze band weet op een imponerende wijze orientaalse invloeden en progressieve metal te verweven tot een indrukwekkend stukje muziek.
Deze cd moet je aan een stuk horen want het vertelt een bijbels verhaal en bestaat uit enkele zeer lange nummers. Af en toe waan je jezelf in een film want hebreeuwse teksten, geluiden van paarden met wagens en vreemde instrumenten strelen je oren. De muziek weet vooral zo te boeien omdat er veel afwisseling is tussen zware gitaarpartijen,rustige fragmenten en afwisselende vocalen van o.a. gastzanger Mats Leven en Angela Gossow.
Enkele nummers zijn werkelijk wonderschoon zoals The Wooden Staff met werkelijk prachtig heavy gitaarwerk, The Ten Plagues een dreigend en intens nummer en Midian waar clean en ruig zangwerk het nummer zeer boeiend maakt. De overige nummers zijn ook zeer de moeite waard. Deze cd is er echt een om op de koptelefoon te horen en dan is het genieten geblazen, wat een vakwerk van enkele topmuzikanten.

Geen opmerkingen: