woensdag 12 december 2007

Klassieker 2




In 1977 wist ik bij platenzaak Boudisque in Amsterdam voor een prikkie de eerste lp van Yesterday and Today op de kop te tikken. Deze amerikaanse formatie bestaande uit gitarist en zanger Dave Meniketti, bassist Phil Kennemore, drummer Leonard Haze en gitarist Joey Alves brengen op deze pracht plaat hardrock die echter doordrenkt is met bluesinvloeden.


Opvallend zijn de prachtige emotionele stem en het soms haast jankende gitaarwerk van Dave Meniketti en het drumwerk van Leonard Haze die met slechts een basedrum het geluid van een dubbele weet te produceren.


Op deze lp staat voor mij een van de allermooiste rocknummers die ik ooit gehoord heb nl. Beautiful Dreamer met waanzinning solowerk van Meniketti, werkelijk om kippevel van te krijgen. Een andere knaller op deze plaat is Game Playing Woman, de schitterende ballade My heart plays too en heerlijke rockers als 25 Hours a Day en Earthshaker.


Na deze plaat wisten deze rockers met Earthshaker nog een klassieker te maken en speelden ze zelfs op Pink Pop. In 2007 verscheen een geweldige dvd One Hot Night waar je van hun grootste hits kunt genieten en Dave Meniketti de sterren van de hemel speelt ( luister maar eens naar I believe in you, beestachtig goed ik kan geen andere superlatieven bedenken).



Geen opmerkingen: