dinsdag 15 januari 2008

De klassieker Riot


Riot is een amerikaanse heavy metalband die met hun 2e langspeler Narita in 1979 doorbrak in het harde genre. De gitaristen Mark Reale en Rick Ventura spelen op deze lp de pannen van het dak met heel veel gitaarsolo`s en zanger Guy Speranza laat horen over een uitstekende stem te beschikken. De nummers zijn over het algemeen snel en melodieus en blijven gelijk hangen als je ze gehoord hebt. Opener Waiting for the Taking laat meteen horen wat je kunt verwachten heerlijke snelle heavy metal, 49er en Kick down the wall laten soms het tempo even vieren maar beuken heerlijk door. De cover Born to be Wild van Steppenwolf is het minste nummer maar gelukkig volgt het instrumentale Narita wat een klapper van jewelste is, wat een solo`s.

Here we come again is weer uptempo en Do it up is ook prima. Hierna komt mijn favoriet Hot for love, wat op het laatst in de hoogste versnelling gespeeld wordt met fantastische solo`s waar de zanger spontaan op klaar dreigt te komen! White Rock en het weer supersnelle Road Racin sluiten deze geweldige plaat af!

Hun volgende plaat Fire down under is ook super en mag eveneens als een klassieker bestempeld worden. Hierna is er ook nog eens een prima liveplaat verschenen en ook Born in America is nog de moeite waard! Na deze plaat ben ik ze uit het oog verloren maar de band bestaat nog steeds onder leiding van Mark Reale.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik zie van Riot geen opmerking staan over hun beste LP/Cd, namelijk Rock City..........of kennen we die niet?