dinsdag 22 januari 2008

Japans Metaal. Loudness!


Ditmaal geen lp of cd maar een band waar ik aandacht aan wil besteden. Uit het land van de rijzende zon Japan kwam in de jaren 80 hele goede rockmuziek. veruit de beste band voor mij was de formatie Loudness. Deze band was zijn tijd enigzins vooruit want hun eerste twee lp`s waren behoorlijk progressief te noemen. The Birthday Eve uit 1981 en Devil Soldier uit 1982 zijn prima platen maar toendertijd mondjesmaat te verkrijgen middels de importkanalen. Opvallend op deze lp`s zijn de japanse vocalen die niet echt overtuigen maar de muziek is klasse. Vooral gitarist Akira Takasaki is geweldig maar ook drummer Higuchi Munetaka kan er wat van.

In 1983 verschijnt het spetterende The law of the devil`s land, ditmaal met engelse vocalen.

Hoogtepunten op deze plaat zijn het snelle titelnummer met een spetterende gitaarsolo, het eveneens snelle In the mirror, het vette Black Wall en in een orkaan tempo gespeelde Speed, maar ja wat wil je met zo`n titel!

In 1984 verscheen het net zo geweldige Disillusion met klasse nummers als Esper, het machtige instumentale Exploder ( Eddie van Halen verbleekt hierbij), Dream Fantasy en het hele mooie Ares Lament.

Thunder in the East uit 1985 is wat eenvoudiger van opzet maar door de betere productie uitstekend van kwaliteit en kent veel goede nummers als Run for your life, Crazy Nights (je hoort Akira letterlijk over zijn gitaar scheuren), Heavy Chains en Like Hell.

Ook live is de band erg goed getuige de dubbele live lp Live-Loud-Alive en de obscure live dvd die opgenomen is in Nederland! Lightning Strikes is de laatste lp die ik van deze rockers heb aangeschaft. Een goede plaat met als beste nummers Black Star Oblivion, Ashes in the Sky en Face to Face ( typisch snel Loudness nummer).

De band heeft nog vele lp`s uitgebracht maar deze waren niet erg succesvol meer in Europa.

In 2004 verscheen de laatste cd Racing die op enkele nummers na niet echt bijzonder is.

Ik ben benieuwd of we nog eens van wat van deze prima band zullen horen?

Geen opmerkingen: