woensdag 6 februari 2008

Klassieker: Scenes from a Memory


Als ik tien cd`s mee mocht nemen naar een onbewoond eiland, dan zou daar zeker de cd van Dream Theater Scenes from a Memory bij zitten. Deze concept cd rond het thema moord en verraad is een hoogtepunt uit het talrijke oeuvre van deze band. Naast de cd moet je ook de dvd aanschaffen die opgenomen is in de Roseland Ballroom in New York. De cd start zoals vaak bij concept cd`s met een instrumentaal intro genaamd Overture 1928 gevolgd door Strange Deja Vu. Fatal Tragedy is lekker heavy met geweldig drumwerk van Mike Portnoy ( is op de dvd met zijn grollen en fabuleuze handen en voetenwerk vaak in beeld) en super gitaarwerk van John Petrucci. Beyond this Life is ook super heavy en soms behoorlijk over de top.

Through her Eyes is de ballad van de cd maar ook een hele mooie en de solospot van John met de gospelzangeres Theresa Thomason is ook niet te versmaden met gitaarwerk wat het ene moment supersnel is en dan weer gevoelig.

Home klinkt wat oosters en hier is Jordan Rudess in topvorm, wat een geweldige klanken kan die man uit zijn instrumentaria halen! The Dance of Eternity is een instrumentaal nummer zoals alleen Dream Theater ze kan spelen, fenomenaal wat al de bandleden hier laten horen. The spirit carries on is weer wat rustiger met mooie zang van James Labrie om dan te eindigen met Finally Free waar drummer Mike Portnoy de laatste minuten van dit nummer de ene drumvariatie naar de andere laat horen, wat een drumbeest!

Als je de dvd hebt aangeschaft kun je ook nog genieten van een uur extra live opnames met als topper A Change of Seasons, een van de beste nummers van Dream Theater.

1 opmerking:

Anoniem zei

Persoonlijk vind ik "6 degrees of inner turbulence" beter ...