vrijdag 28 maart 2008

Circle II Circle - Delusions of Grandeur


Zanger Zak Stevens sloot zich in 1992 aan bij de amerikaanse band Savatage om daar 5 studio albums mee te maken. In 2001 begon hij zijn eigen band Circle II Circle, waar hij tot nu toe 3 cd`s mee heeft gemaakt. De band bestaat verder uit bassist Paul Michael Stewart, gitaristen Andy Lee en Evan Christopher en drummer Robert T. Drenner.
De nieuwste cd van deze geweldige band heet Delusions of Grandeur en is veruit het beste wat ze ooit gemaakt hebben. De band laat het beste horen op gebied van power metal met wederom fantastische zang van Zak, wat heeft die man toch een geweldige stem!
De cd begint voor Circle II Circle begrippen met een snel nummer getiteld Fatal Warning waarbij de dubbele bassdrum het nummer heerlijk opjut. Het heerlijke zangwerk van Zak en een lekkere gitaarsolo maken dit nummer tot een geweldige opener! Dead of Dawn is ook weer een vrij snel nummer met weer een mooie solo. Dan komt Forever, wat een geweldig nummer, bere heavy, schitterende zangpartijen en wat een mooie gitaarsolo.
Het 4e nummer Echoes is een machtige powerballad, met Zak in topvorm. Waiting is weer een lekker heavy opzwepend nummer met een supersnelle gitaarsolo en snelle dubbele bassdrum. Soulbreaker is ook weer een heavy nummer. Seclusion begint met acoustisch gitaarwerk om hierna om te slaan in weer een opzwepend nummer. So many reasons luistert ook lekker vlot weg en heeft een lekker tussenstuk waar de bassist en gitarist met elkaar in duel gaan, heerlijk! Chase the Lies heeft ook weer zo`n ritme waar je hoofd automatisch begint mee te schudden, lekker hoor!
Every last Thing begint met piano en rustig gitaarwerk maar wordt al gauw wat vlotter en is overduidelijk een powerballad.
Al met al een geweldige cd, die de komende tijd veel rondjes in mijn cdspeler zal draaien!

Geen opmerkingen: