maandag 14 april 2008

Bullets for my Valentine


Je hoort soms wel eens wat nieuws op rockgebied ondanks meer dan 30 jaar rockfan te zijn en honderden bands gehoord te hebben. Zo kwam ik enige tijd geleden in aanraking met de band Bullets for my Valentine en hun nieuwe cd Scream Aim Fire. De band komt uit Wales en bestaat uit de leden Matthew Tuck, Michael Padget, Jason James en Michael Thomas. Ik moet zeggen dat is een verdomd lekker plaatje! De cd opent met het supersnelle titelnummer,wat een lekker snel drumwerk en de gitarist scheurt regelmatig over zijn gitaarhals hierbij, klasse! Het nummer zit na enkele malen helemaal in je kop geramd! Eye of the Storm gaat met hoge snelheid verder en heeft steeds een terugkerende beukende riff wat mij prima in de oren klinkt,Heel apart en uitstekend in dit nummer passend is het handengeklap en een snelle solo wat het nummer helemaal af maakt.
Hearts burst into Fire is even een rustpuntje maar luistert ook heerlijk weg. Dan komt de klapper van de cd, full speed ahead het nummer Waking the Demon, supersnelle bassdrums en poepieruig, wat een heerlijk nummer! Disappear klinkt weer wat beschaafder maar heeft een leuke afwisseling van dan weer cleane zang en dan weer ruig. Deliver us from Evil lijkt veel op Avenged Sevenfold, een goed in het gehoor liggend beschaafd rocknummer.
Take it out on me is weer lekker snel en luistert weer lekker weg. Say Goodnight is een mooie ballad met fraai zangwerk en mooi melodieus gitaarspel.
End of Days is een snelle afsluiter met weer die afwisseling van cleane en ruig zangwerk.


Al met al een heerlijke cd die ook onder het hardlopen voor de nodige adrenaline kan zorgen!

Geen opmerkingen: