maandag 7 april 2008

Dominici A Trilogy Part 3


Charlie Dominici was de eerste zanger van Dream Theater en was te horen op de cd When Days en Dreams Unite. Hierna werd lang niets meer vernomen van hem, totdat in 2005 het acoustische O3 a Trilogy verscheen. Voor de 2e cd in deze trilogie had hij de beschikking over een band gekregen en verscheen het progressieve en stevige O3 a Trilogy part 2. Deze cd was zeker ook voor Dream Theater fans,zoals ik zeer de moeite waard. Nu is er dan Part 3 en is veruit de beste in deze serie. De band is duidelijk beter op elkaar ingespeeld en vooral gitarist Brian Maillard is een topper.

De cd begint met voorgelezen nieuwsberichten, waarna acoustisch gitaarspel het stevige King of Terror in leid. Het tweede nummer March into Hell is ook een heavy nummer met een heerlijke snelle keyboardsolo en de door mij zeer geliefde dubbele bassdrums, die het nummer lekker opzwepen.

So help me God is acoustisch en een fraai rustpuntje op de cd en heeft een mooi ingetogen refrein. Liquid Lightning is weer harder met een meer symphonisch tussenstuk.

Ennemies of God is een lang nummer en progressieve metal op zijn best met alle muzikanten in topvorm.

Dan een van mijn favorieten Revelation, wat een heerlijk nummer. Bulderende drums, machtig gitaarwerk en een heerlijk refrein.

Hell on Earth is een wat vreemde eend in de bijt vanwege zijn aparte muzieklijnen maar toch een heavy nummer. Genesis sluit de cd schitterend af met een lang instrumentaal intro en het refrein is bijzonder pakkend!

Enige minpuntje op deze cd is de niet altijd overtuigende zang, bij de ruigere stukken mist Dominici wat power. Toch voor progressieve metal liefhebbers een dikke aanrader!

Geen opmerkingen: