zondag 1 juni 2008

Waterland Halve Marathon







Vandaag de Waterland halve marathon vanuit Monnickendam gelopen. Ik had deze loop al eens in 2001 gelopen en toen al genoten van het schitterende parcours en de uitstekende verzorging.
Het was gezellig druk bij AV Monnickendam waar ruim 270 atleten klaar stonden om 10 of 21 kilometer te gaan lopen. Vanaf de atletiekbaan gaat het al na 1 kilometer richting de Waterlandse Zeedijk om dan enkele kilometers langs de IJsselmeerkust te lopen en af te slaan naar Uitdam. De eerste 5 kilometer gaan in 22.30. Na Uitdam volgt een lange weg richting het gehucht Arken en vervolgens naar het prachtige dorp Broek in Waterland. Het 10 kilometerpunt wordt in 46 minuten gepasseerd waarna het moeilijker wordt vanwege de drukkende warmte.
Er staan gelukkig veel verzorgingsposten langs de weg met water en sponzen. Het 15 kilometerpunt wordt in 1 uur 10 gepasseerd. Hierna gaat het naar Zuidwoude en weer terug naar de IJsselmeerdijk. Het laatste stukje kan ik nog iets versnellen om te finishen in 1.39.14.
Ik kan niet echt tevreden wezen over mijn lopen maar heb desondanks kunnen genieten van deze prachtige loop!Voor de uitslagen klik hier

Geen opmerkingen: