dinsdag 6 januari 2009

China Blue - Twilight of Destiny


Het is een verademing om naast het hardere rockwerk af en toe eens lekker weg te zwijmelen bij een ouderwetse aor cd. Een voorbeeld daarvan is de voor mij nog onbekende band China Blue die het bijzonder fraaie Twilight of Dstiny heeft uitgebracht.Deze amerikaanse band bestaat uit de muzikanten Ronny Smith en Josh Ramos op gitaar,zanger Tony Mills,Eric ragno op Keyboards, Dog Oudell op bas en drummer Zane Petersen.
De cd opent fraai met het Journey achtige What do you need but love,fraaie samenzang, een uitstekende zanger en heerlijk melodieus gitaarwerk. Het tweede nummer I feel like dying heeft een geweldig mooi refrein en een heerlijke korte gitaarsolo en blijft dan ook gelijk in je hoofd zitten,klasse nummer!
Changing Ways is iets rustiger van opzet en lijkt wat het gitaarwerk betreft wel wat op Toto.
So Wrong begint met fraai gitaar en keyboard intro om zich te ontpoppen tot een kanjer van een nummer, ook weer een geweldig refrein en heerlijk gitaarwerk.
Don`t be a stranger heeft ook weer veel weg van Toto en luistert lekker weg.
Crimes is net zo`n soort nummer gevolgd door Passions wat meer zanggericht is met weer lekker fris gitaarwerk.
Movin On is weer vlot alla Journey met fraai zangwerk.Twilight of Destiny is een kort instrumentaal nummer als inleiding voor Lost een van de sterkere nummers op deze cd.Take me as I am is weer een vlot nummer en de cd eindigt met het instrumentale nummer a Last Goodbye met weer zwijmelend gitaarwerk.Je moet deze cd enkele malen horen om hem te waarderen maar dan ben je ook om!

Geen opmerkingen: