vrijdag 27 maart 2009

Candlemass - Death Magic Doom


Wat heb ik lang uitgekeken naar de nieuwe cd van de zweedse band Candlemass,maar nu is hij er eindelijk.Ik ben al jaren fan van deze zgn. doommetalband die sinds de vorige cd King of the Grey Islands een nieuwe zanger hebben in de persoon van Robert Lowe.Absolute meesterbrein van deze band is nog altijd bassist Leif Edling die verantwoordelijk is voor de pareltjes op Death Magic Doom.De muziek is nog altijd zwaar beinvloed door Black Sabbath met prachtige gitaarsolo`s en lange zware trage stukken die werkelijk je boxen uitdreunen.
Opener If I Ever Die is uitzondering op de regel want het is een snel nummer,maar met Hammer of Doom horen we een op en top Black Sabbath riff met werkelijk fantastisch zangwerk van Robert en een geweldige scheursolo van Lars Johansson.
The Bleeding Baroness is traag maar wonderschoon en dat komt door het machtige refrein,kippevel gewoon! Ook in dit nummer zit weer een machtige gitaarsolo. Demon of the Deep begint rustig maar gaat al snel over in zwaar riffwerk,schreeuwende vocalen en halverwege zelfs keyboards.
House of Thousand Voices is een van mijn favorieten, een spetterende opening,ook weer fraai ondersteunende keyboards en mooie melodieuze gitaarsolo.
Dead Angel begint overdonderdend, snel en heavy en heeft een werkelijk spetterende gitaarsolo!Clouds of Dementia is weer meer een slepend nummer met een kort afwijkend progressief middenstuk waar een wah wahsolo werkelijk weer je boxen uitscheurt!
Afsluiter My Funeral Dreams is een episch nummer waar orkestrale bijdragen zorgen voor een geweldige dramatisch bijdrage.
Wat moet je nog meer zeggen over zo`n geweldig meesterwerk als dit,komt zeker in mijn top 10 van het komende jaar!

Geen opmerkingen: