woensdag 20 mei 2009

Dream Theater - Black Clouds and Silver Linings


Er zijn van die momenten waar je als progressieve rock liefhebber halsreikend naar uitkijkt,zoals de nieuwe Dream Theater cd Black Clouds and Silver Linings. Ik prefereer de meer metalachtige nummers van deze band en daar zijn er weer de nodige van te vinden op deze cd. Toch moet gezegd worden dat in enkele nummers veel variatie zit qua hardheid en melodieuzere stukken. De cd start met A Nightmare to Remember gelijk al een van mijn favoriete nummers.Na een geweldig pompeus intro knalt John Petrucci er een heerlijke riff eruit en drummer Mike Portnoy laat gelijk zijn fabuleuze drumwerk horen.Na enkele minuten wordt het nummer even wat rustiger,volgen mooie solo`s van John en Jordan waarna Mike met ruige zang en dito drumwerk het laatste puike gedeelte van dit geweldige nummer afsluit. A Rite of Passage opent met mooi baswerk waarna we een lekker in het gehoor liggend rocknummer krijgen waarbij na de break in het midden weer enkele fraaie solo`s te horen krijgen.
Wither is het eerste echt rustigere nummer en is ook het kortste nummer. Het licht lekker in het gehoor en James Labrie zingt erg fraai.
Dan weer zo`n knaller, The Shattered Fortress begint ijzersterk,hard en heerlijke double bass drumwerk.Het nummer is tevens opgebouwd rond vorige muzikale delen van de AA cyclus van Mike Portnoy verpakt in een nieuw muzikaal raamwerk.The Best of Times begint met heel rustig pianospel,synths,violen waarna er een acoustisch gedeelte volgt.Hierna volgt een bloedmooi nummer met een werkelijk fenomenale gitaarsolo van John Petrucci,wat is dat toch een geweldige gitarist!
Het laatste nummer heet The Count of Tuscany en duurt maar liefst 19 minuten. Na een acoustisch begin volgt een lekker Rushachtig nummer vol elementen van Dream Theaters kunnen.Een van hun beste nummers van de laatste jaren!Samenvattend kunnen we concluderen dat deze band uit New York weer een geweldige cd uitgebracht hebben,waarvan hulde!

Geen opmerkingen: