donderdag 17 januari 2008


Duitsland heeft in het verleden goede rockbands voort gebracht zoals The Scorpions, Warlock,Accept en Helloween. Van al deze artiesten heb ik wel een of meerdere platen of cd`s in de kast staan. De duitse zanger en gitarist Tobias Sammet bekend van de power metalband Edguy en van zijn soloproject Avantasia brengt nu in 2008 de derde Avantasia cd genaamd The Scarecrow uit. Met de eerste twee cd`s was ik niet bekend maar deze heb ik de afgelopen dagen kunnen beluisteren. Net als bij Arjen Lucassen zijn project Ayreon maakt Tobias gebruik van diverse zangers zoals Jorn Lande (ex Masterplan), Roy Kahn (Kamelot), Michael Kiske (ex Helloween) en niemand minder dan good old Alice Cooper. Als zangeres laat Amanda Somerville horen wat ze in haar mars heeft.
Als gast gitarist speelt Rudolf Schenker mee en ook ex Kiss drummer Eric Singer. Wat voor muziek kun je verwachten op deze cd? Een lekker in het gehoor liggende mengelmoes van melodieuze hardrock, enkele speedmetalachtige nummers, mooie ballads, keltische en bombastische rockelementen kortom voor iedereen wat wils. De kwaliteit van de nummers is uitstekend te noemen, ze klinken lekker met de koptelefoon op maar ook in de auto.
Mijn favoriete nummers zijn The Toy Master gezongen door Alice Cooper, Twisted Mind gezongen door Roy Kahn, het lekkere snelle Shelter from the Rain, Devil in the Belfry (Helloween invloeden) en het deels door superzanger Jorn Lande gezongen Another Angel Down. Lekker cd !!

1 opmerking:

Anoniem zei

Hey pap,

Wat een leuke blog heb je gemaakt, echt heel cool! :)

Groeten,
Roy