vrijdag 29 februari 2008

Wolfmother.rock `n roll


Als er een band rock `n roll uitstraalt dan is het wel het australische trio Wolfmother! Ik werd bij het voor de eerste keer beluisteren omver geblazen door hun gelijknamige debuut cd. De band bestaat uit Andrew Stockdale (gitaar en zang), Chris Ross (bas en keyboards) en drummer Myles Heskett. Je zou hun muziek kunnen typeren als een kruising tussen Led Zeppelin, The Doors,Black Sabbath.
Opvallend is het typische gitaargeluid en de soms heerlijk zwevende toetspartijen waardoor het soms wat psychedelisch overkomt en je jezelf in de jaren 70 waant,maar dan met een modern sausje. Dit is typisch zo`n cd die je in de auto opzet met de ramen open en lekker luid!
Bekendste nummer is Mother die ook op single een klein succes was maar te hard was voor de typisch top 40 luisteraar.
Krakers op deze cd zijn de rocker The Joker and the Thief, het meeslepende The Mind`s Eye, White Unicorn en natuurlijk ook Woman. De overige nummers zijn overigens ook goed te pruimen! Live is de band een sensatie want de nummers worden dan lekker lang uitgesponnen en je staat er versteld van op welke manieren je allemaal op een keyboard kan spelen. Ik vraag me zowiezo af of dat instrument een heel tournee overleeft.

Geen opmerkingen: