zondag 7 juni 2009

Chickenfoot Rock`s!


Naast al het progressieve metalgeweld wat ik draai is het ook wel eens prettig om een oerdegelijke rockcd te beluisteren.Zo is net de debuut cd van de gelegenheidsformatie Chickenfoot verschenen.Deze topformatie bestaat uit gelouterde muzikanten als Joe Satriani,de ex Van Halen bassist Michael Anthony,ex Van Halen zanger Sammy Hagar,en drummer Chad Smith bekend van de Red Hot Chillipeppers.
Wat een lekkere cd is dit toch geworden! De heren beginnen met de uptempo rocker Avenida Revolution met heerlijk gitaarwerk van Joe Satriani, die zijn solowerk subtiel aflevert.Soap on a Roap is meer funky en Sexy Little Thing swingend en vrolijk. Oh Yeah doet me denken aan de oude Extreme en heeft een heerlijk refrein.
Running Out is een erg relaxt nummer en luister ook weer lekker weg.Get It Up heeft een lekkere drive door het basspel van Anthony en Satriani levert een lekkere solo af.Down the Drain begint rustig waarna een zware riff een opmaat is voor een rocknummer met de nodige aandacht voor alle solisten.My Kinda Girl is weer een lekker vlot nummer met idem dito refrein.
De ballad Learning to Fall is prachtig en is een menging vsn Van Halen en de Red Hot Chilli Peppers.
Turning Left is een swingend nummer met geweldig soleerwerk van Satriani en mijn favoriet op deze cd.
Afsluiter Future in the Past is ook prachtig,rustig beginnend maar met aan het eind weer magnifiek gitaarwerk.
Een prima debuut dus voor Chickenfoot en duidelijk een topper tussen de vele releases van rock cd`s de afgelopen tijd.

Geen opmerkingen: