vrijdag 27 maart 2009

Candlemass - Death Magic Doom


Wat heb ik lang uitgekeken naar de nieuwe cd van de zweedse band Candlemass,maar nu is hij er eindelijk.Ik ben al jaren fan van deze zgn. doommetalband die sinds de vorige cd King of the Grey Islands een nieuwe zanger hebben in de persoon van Robert Lowe.Absolute meesterbrein van deze band is nog altijd bassist Leif Edling die verantwoordelijk is voor de pareltjes op Death Magic Doom.De muziek is nog altijd zwaar beinvloed door Black Sabbath met prachtige gitaarsolo`s en lange zware trage stukken die werkelijk je boxen uitdreunen.
Opener If I Ever Die is uitzondering op de regel want het is een snel nummer,maar met Hammer of Doom horen we een op en top Black Sabbath riff met werkelijk fantastisch zangwerk van Robert en een geweldige scheursolo van Lars Johansson.
The Bleeding Baroness is traag maar wonderschoon en dat komt door het machtige refrein,kippevel gewoon! Ook in dit nummer zit weer een machtige gitaarsolo. Demon of the Deep begint rustig maar gaat al snel over in zwaar riffwerk,schreeuwende vocalen en halverwege zelfs keyboards.
House of Thousand Voices is een van mijn favorieten, een spetterende opening,ook weer fraai ondersteunende keyboards en mooie melodieuze gitaarsolo.
Dead Angel begint overdonderdend, snel en heavy en heeft een werkelijk spetterende gitaarsolo!Clouds of Dementia is weer meer een slepend nummer met een kort afwijkend progressief middenstuk waar een wah wahsolo werkelijk weer je boxen uitscheurt!
Afsluiter My Funeral Dreams is een episch nummer waar orkestrale bijdragen zorgen voor een geweldige dramatisch bijdrage.
Wat moet je nog meer zeggen over zo`n geweldig meesterwerk als dit,komt zeker in mijn top 10 van het komende jaar!

donderdag 26 maart 2009

Redemption - Frozen in the Moment DVD


Om je vingers bij af te likken zo kun je de dvd Frozen in a Moment Live in Atalanta van Redemption omschrijven!Wat deze muzikanten laten horen is werkelijk fenomenaal en illustreert nog een wat voor geweldige muziek progressieve metal kan zijn.
Naast muzikaal vakmanschap is er natuurlijk ook nog de kunst van goede nummers schrijven en dat kan deze band ook nog eens.Deze band heeft eigenlijk nog maar erg weinig opgetreden maar dat is niet te horen.Oprichter en gitarist Nick van Dijk heeft topmuzikanten als Fates Warning zanger Ray Alder,bassist Sean Andrews,drummer Chris Quirarte,gitarist Bernie Versailles en op keyboards Greg Hosharian bij elkaar gebracht voor zijn project.
De band opent ijzersterk met Threads een lekker snel nummer met opzwepend drumwerk van Chris die alle gaatjes vakkundig dicht slaat.In elk nummer is er veel ruimte voor solowerk van gitaristen of van de keyboardspeler zodat de meeste nummers ruim boven de 5 minuten scoren.Het spel van de muzikanten is zo wie zo goed te volgen omdat de beelden mooi rustig zijn.Verdere favorieten voor mij zijn The Suffocating Silece,Fall on You en The Death of Faith en Reason.Een heerlijke dvd dus voor de progressieve metal liefhebbers!

zaterdag 21 maart 2009

Net buiten de 1uur30!

Na de prima halve marathon van Langezwaag had ik vandaag weer graag onder de 1uur30 willen lopen. De afgelopen twee weken was ik niet 100% fit en wist ik eigenlijk wel dat het moeilijk zou worden.De weersomstandigheden waren werkelijk schitterend vandaag, veel zon,een heerlijke temperatuur, alleen jammer dat de wind in de loop van de middag nogal aantrok.Ik liep voor de eerste keer deze loop op het nieuwe parcours dus afwachten hoe dat eruit zou zien.
Het was een gezellige sfeer rond de Bonefatiuskapel en veel bekende lopers waar ik even een praatje mee kon maken.Om twee uur mochten we weg en liepen de eerste kilometers over de fraaie Bolwerken van Dokkum.De eerste 5 kilometer gingen prima in 20.30 maar die waren ook voor de wind.We liepen langs de Dokkumer Ee richting het dorpje Ee. Door het vrij grote deelnemersveld kon er steeds in een groepje gelopen worden en dat zou later tegen de wind in goed van pas komen. Het 10 kilometerpunt werd rond de 42 minuten gepasseerd maar werd het al zwaarder tegen de wind in.
Bij het 14 kilometerpunt zat ik nog onder het uur maar had ik al het gevoel dat het moeilijk zou worden om onder de 1uur30 te gaan lopen.Als je je sterk voelt lukt het dan wel maar langzaam slipten de krachten weg en werd het bijten.Op karakter werden de laatste 5 kilometer gelopen om tenslotte te finishen in 1.31.16, goed voor een
15e plaats bij de 45 plussers (70 lopers). Ondanks de zware inspanningen was ik toch wel tevreden met deze tijd,niet helemaal super in conditie en de nodige kilometers wind tegen.Verder genoten van deze goed georganiseerde loop.

maandag 16 maart 2009

DGM - FraMe


Uit Italie komen tegenwoordig veel progressive rockbands zoals Vision Devine of Pathosray maar ook DGM die al de nodige cd`s op hun naam hebben staan. Hun nieuwste cd FraMe is duidelijk minder progressief als voorganger Differant Shapes en gaat meer richting Power Metal.Als ik het eerste nummer Hereafter opzet wordt ik al compleet van mijn stoel geblazen wat een energie!Wat opvalt zijn de prima vocalen van de nieuwe zanger Mark Basile en het geweldige gitaarwerk van Simone Mularoni.Ook het tweede nummer Enhancement is een supervet nummer met geweldige gitaarwerk en mooie keyboardsolo`s van Emanuele Casali.Not in Need begint wat jazzy maar gaat ook alweer vlot over in een groovende rocker met opzwepend drumwerk.No looking back begint relaxed maar slaat om in een ontzettend catchy nummer met aparte achtergrond vocalen en weer flitsende solo`s.Trapped is een kort arabisch klinkend intro wat overgaat in het opzwepende In a Movie.Away begint symfonisch en is een heerlijk bombastisch nummer.Heartache en Rest in Peace luisteren gewoon weer lekker weg maar Brand New Blood is weer in de hoogste versnelling met snel drumwerk.Fading en Falling is een ballad en sluit deze geweldige cd rustig af.

maandag 9 maart 2009

Zware Merenloop in Grou!




Afgelopen zondag was het bikkelen geblazen bij de 29e editie van de Merenloop in Grou.Nu 14 kilometer lang maar zeer zwaar doordat er enkele kilometers door de weilanden bij het Prinses Margrietkanaal en het Pikmeer gelopen moet worden en ook over enkele hekken geklommen moet worden.Bij de start merk ik dat ik niet 100 % fit aan de start sta maar toch gaan de eerste 4 kilometer vlot in 16 minuten en een beetje.Toch als het echte werk begint merk ik dat er iets ontbreekt vandaag, ik moet werken als een paard om het drassige en modderige parcours te nemen en er zit totaal geen snelheid meer in.
Een gehoopte eindtijd rond het uur zit er al lang niet meer in als ik weer op gewoon asfalt kom te lopen.Gek genoeg lukt het me om daar weer wat snelheid te ontwikkelen.
Zo kom ik bij de finish in een tijd van 1.04.40 waar ik dus niet tevreden mee ben.
Jammer dat het er vandaag niet in zat maar toch genoten van de entourage en het fraaie parcours.