dinsdag 18 mei 2010

Masterplan - Time to be King


In 2001 debuteerde Masterplan met hun gelijknamige cd en deze sloeg in als een bom. De band was opgericht door ex Helloweenleden Roland Grapow en Uli Kusch en had met ex Ark zanger Jorn Lande een geweldenaar in huis. Na hun debuut vielen Aeronautics en MKII wat tegen en werd de stekker eruit getrokken. In juli 2009 liet de band weten dat Jorn Lande terug was op het oude nest en dat men aan een nieuwe cd aan het werken was genaamd Time to be King.
Nu zijn er 2010 al enkele zeer goede cd`s verschenen maar met deze release weet Masterplan mij helemaal te overdonderen. Wat een geweldig mooie nummers staan op deze cd, dit is melodieuze metal op zijn best. En wat een dijk van een zanger is die Jorn Lande toch, fantastisch hoe hij alle registers open weet te trekken, zowel in de rustige stukken als bij de heavy stukken.
Ook het gitaarwerk van Roland Grapow is geweldig want de mooiste solo`s komen voorbij op deze cd. Ook het keyboardspel van Axel Mackenrott is zeer verrassend en hij weet veel nummers mooi in te kleuren.
Zeer goede nummers op deze cd zijn de snelle opener Fiddle of Time met prachtig keyboardspel, het afwisselende Blue Europa, het zware The dark Road en het fraaie titelnummer, maar ook de rest is niet veel minder. Met deze supercd staat Masterplan weer helemaal aan de top!

Geen opmerkingen: