zondag 19 februari 2012

De 8 van Langezwaag

De 8 van Langezwaag is een loop die ik haast wel dromen kan zo vaak heb ik daar al gelopen. Het is dan ook een mooie loop vanwege het prachtige stuk parcours bij Bontebok en Katlijk. Vandaag weer de halve marathon op het programma met ditmaal voor het eerst geen rondje parkeerplaats meer maar een rondje woonwijk. Later in het parcours moesten we ook nog een ander stuk lopen vanwege werkzaamheden maar dat was geen straf daar het een mooi bosstuk was.

Het was druk, veel lopers en veel bekenden zodat er veel te praten viel en dat maakt het lopen ook zo leuk! Na Apeldoorn had ik een eindtijd zo rond de 1uur42 ingeschat daar de conditie nog niet optimaal was. Rustig beginnen want er stond ook aardig wat wind en dan maar zien hoe het zou gaan. De eerste 5 kilometer ging rond de 23 minuten dus mooi op schema en ik liep steeds tussen wat individuele lopers, er ontstond geen groepje zoals meestal gebeurd.

In de bossen waren ze weer druk met bomen zagen en dat gaf weer zo`n voorjaarsgevoel. De 10 kilometer ging rond de 46 minuten dus een mooi vlak schema. Ik kon een paar kilometer oplopen met een loper die de 10 Engelse Mijlen liep en we wisselden wat loopervaringen uit.Terug in Langezwaag moest ik nog het kleine rondeje van 5 kilometer lopen en ik kon zowaar nog wat lopers inhalen. Een eindtijd onder de 1uur40 zat er wel in want ik liep nog steeds een constant tempo. Wel de finish kwam in zicht en ik kwam binnen in 1.39.02. Ik was tevreden met deze tijd en ik had een goed en constant tempo gelopen.

1 opmerking:

IWannaRun78 zei

Mooi gelopen, en ook nog kunnen praten onderweg. Op naar het voorjaar! :-)