zondag 5 februari 2012

Vandaag heb ik deelgenomen aan de Mini Marathon (18.5 kilometer) onderdeel van de Midwintermaraton in Apeldoorn. Ik had ervoor gekozen om niet de Asselronde te gaan lopen aangezien de lichamelijke gezondheid de afgelopen anderhalve week verre van goed was. Het devies was rustig aan en genieten van de prachtige omgeving en de sfeer rond deze loop.
Ik had jaren geleden al eens deelgenomen aan deze loop maar toe was de start en finish op een heel andere plaats. Nu op de gezellige Loolaan waar het druk was met lopers en toeschouwers. We konden terecht in de grote Orpheushal van sponsor Achmea. Voor het overschrijven moest ik daar wezen en dat ging erg vlot. Wat opviel dat het daar allemaal erg goed georganiseerd was. Het parcours was door de organisatie praktisch geheel sneeuwvrij gemaakt en vanwege de strenge vorst had men allerlei tips en aanpassingen gedaan. Zo was het drinken onderweg lekker warm en kon men in 3 warme tenten terecht bij problemen.

Om 11.30 werden we weggeschoten en liepen we de lange Loolaan af richting Hoog Soeren. Ik kon van de vorige keer nog wel herinneren dat het parcours niet vlak was en dat bleek ook zo te zijn.Na twee vlakke kilometers gingen vals plat omhoog en dat was te merken in de bovenbenen.
Ik liep mijn eigen tempo en maakte me niet druk om al die lopers die me passeerden.De 5 kilometer ging in 23 minuten en daar was ik wel tevreden over. Het parcours was prachtig o.a. langs Berg en Bos en we liepen lekker beschut in bosgebied en de zon maakte het best aangenaam om te lopen ondanks de vrieskou. De 10 kilometertussentijd was wat langzamer ongeveer 48 minuten dus besloot ik het tempo iets te verhogen. We hadden wat stukjes afdalende weg en dat liep natuurlijk lekker. Het 15 kilometerpunt werd rond de 1uur13 gepasseerd. Het laastste stuk ging lekker soepel en eenmaal op de Loolaan aangekomen kon er nog een kleine tempoversnelling vanaf. Ik finishte in 1.27.57 en moest daar maar tevreden mee wezen. Ik had geen moeite met de afstand gehad en me niet hoeven te forceren. Heb je toch een goede basis voor de komende tijd! Al met al erg genoten van een prachtige loop onder fantastische winterse teferelen en een perfecte organisatie!


1 opmerking:

IWannaRun78 zei

Leuk om je nog even tegen het lijf te lopen vlak voor de start.
Jammer dat de langere afstand er niet in zat, maar ondanks je latste 1.5week heb je hier een mooie prestatie neergezet, in een winters apeldoorn.