maandag 31 maart 2008

De draad weer oppakken!

Vandaag precies een week na de marathon van Utrecht weer even gelopen. Het lekkere weer deed me besluiten de korte broek aan te doen, heerlijk om dit weer te kunnen.
Hoe voelde het aan? Nou om eerlijk te zijn nog niet best. De spieren waren toch nog wel stram en het ontbreekt me op een of andere manier nog aan energie.
Drie kwartier gelopen in een zeer rustig tempo. Morgen maar weer eens proberen en woensdag de Grutte Pier loop van de Vikings uit Harlingen. Ik hoop aankomende zondag de 30 kilometer in Sneek te kunnen lopen want het parcours spreekt me erg aan.

vrijdag 28 maart 2008

Circle II Circle - Delusions of Grandeur


Zanger Zak Stevens sloot zich in 1992 aan bij de amerikaanse band Savatage om daar 5 studio albums mee te maken. In 2001 begon hij zijn eigen band Circle II Circle, waar hij tot nu toe 3 cd`s mee heeft gemaakt. De band bestaat verder uit bassist Paul Michael Stewart, gitaristen Andy Lee en Evan Christopher en drummer Robert T. Drenner.
De nieuwste cd van deze geweldige band heet Delusions of Grandeur en is veruit het beste wat ze ooit gemaakt hebben. De band laat het beste horen op gebied van power metal met wederom fantastische zang van Zak, wat heeft die man toch een geweldige stem!
De cd begint voor Circle II Circle begrippen met een snel nummer getiteld Fatal Warning waarbij de dubbele bassdrum het nummer heerlijk opjut. Het heerlijke zangwerk van Zak en een lekkere gitaarsolo maken dit nummer tot een geweldige opener! Dead of Dawn is ook weer een vrij snel nummer met weer een mooie solo. Dan komt Forever, wat een geweldig nummer, bere heavy, schitterende zangpartijen en wat een mooie gitaarsolo.
Het 4e nummer Echoes is een machtige powerballad, met Zak in topvorm. Waiting is weer een lekker heavy opzwepend nummer met een supersnelle gitaarsolo en snelle dubbele bassdrum. Soulbreaker is ook weer een heavy nummer. Seclusion begint met acoustisch gitaarwerk om hierna om te slaan in weer een opzwepend nummer. So many reasons luistert ook lekker vlot weg en heeft een lekker tussenstuk waar de bassist en gitarist met elkaar in duel gaan, heerlijk! Chase the Lies heeft ook weer zo`n ritme waar je hoofd automatisch begint mee te schudden, lekker hoor!
Every last Thing begint met piano en rustig gitaarwerk maar wordt al gauw wat vlotter en is overduidelijk een powerballad.
Al met al een geweldige cd, die de komende tijd veel rondjes in mijn cdspeler zal draaien!

maandag 24 maart 2008

Zware marathon in Utrecht!

De eerste marathon in het nieuwe jaar zou volgens de berichten onder pittige omstandigheden gelopen gaan worden. Sneeuwbuien en een lage temperatuur zouden het voor de lopers zwaar gaan maken. Vanochtend onder winterse omstandigheden naar Utrecht gereden, we kwamen de nodige sneeuwschuivers en zoutstrooiers tegen. In Utrecht scheen zowaar de zon en voelde het in de stad zowaar een beetje lenteachtig aan. In de Jaarbeurs was het nog vrij rustig en hadden we nog tijd om een bakkie te halen. Wat wel duidelijk was dat het niet bepaald warm daar was, dus maar zolang mogelijk de jas aangehouden. De start was vlak bij de Jaarbeurs en dik 500 lopers stonden aan de start van de marathon. De eerste kilometers was het veel draaien en keren door de binnenstad en had ik het gevoel teveel kleding aan te hebben maar dat zou later wel anders worden. De eerste 5 kilometer gaan in iets meer dan 23 minuten, dus niet slecht. We komen door een oude volksbuurt met veel winkeltjes van Turken en Marokkanen, die ons helaas niet stonden aan te moedigen. Op weg naar de 10 kilometer moest er zowaar licht geklommen worden over een stijle brug en gaan we richting de Meern. Het 10 kilometerpunt wordt in iets meer dan 47 minuten dus nog prima. In de Meern is het gezellig doordat daar wat meer toeschouwers staan, het 15 kilometerpunt wordt gepasseerd in 1uur13 dus tevreden. Na een kilometer of 17 begint mijn rechterbeen op te spelen en dat werkt niet al te positief door op mijn presteren. Ook een sneeuwbui maakt het er niet gemakkelijker op en ik begin snel tijd te verliezen. Bij kilometer 22 zou een bus staan voor uitvallers want ik voel de spier in het bovenbeen steeds stijver en pijnlijker worden. Ik probeer door af en toe te wandelen en te strekken het pijnlijke gevoel er wat uit te krijgen maar dat lukt slecht deels. Zo gaat het moeizaam naar het 30 kilometerpunt en is het voor mij wel duidelijk dat het op deze manier snel naar de 4 uren zal gaan, het zij zo maar leuk is anders. Gelukkig is het in Harmelen erg gezellig en staan er veel toeschouwers die je aanmoedigen. Zo strompel ik voort van kilometer naar kilometer, maar uitlopen zal ik hem. Tussen kilometer 35 en 40 komt er weer een beetje tempo in, maar 4uur halen wordt zelfs onmogelijk. Ik ben blij dat ik toch nog door heb kunnen lopen en finish,niet eens echt moe in 4.03.29. We krijgen een fraaie medaille als beloning voor al die zware inspanningen en na een bak koffie vertrekken we weer naar Friesland onderweg enkele zware sneeuwbuien trotserend.
De uitslagen staan hier

zondag 23 maart 2008

De dag voor de marathon

Het is vandaag eerste Paasdag, het is koud en er valt natte sneeuw. Morgen zullen de omstandigheden mogelijk nog zwaarder worden voor de Marathon van Utrecht. Het zal een kwestie worden van goed aankleden en de energievoorraad goed aanvullen. Om zeven uur vertrekken we al naar de Domstad, dus dat wordt niet al te laat op bed vanavond. De MP3 gaat zeker mee voor de zware laatste kilometers om dan de adrenalinetoevoer wat te bevorderen ( als dat dan hopelijk nog lukt ). Deze week nog wat nieuw en/of oud materiaal toegevoegd. Veel heavy werk zoals de nieuwe cd van Bullets for Valentine, de nieuwe Death Angel ( speed metal ), Live cd van Triumph ( herontdekte rockband uit Canada met een geweldige gitarist genaamd Rick Emmet ) en Warlord ( epische metal uit de jaren 80) en de nieuwe Dominci ( Progressive Metal ). Van alles wat dus om de marathon wat te verlichten!

maandag 17 maart 2008

Koude duurloop!

Als laatste voorbereiding voor de marathon van Utrecht vanmiddag een duurloop gedaan van 1.45 uur. Parcours gelopen over Herbayum, Hitzum en Achlum. Het was niet echt aangenaam weer om te lopen, een harde koude noordwestelijke wind en hagelbui als toetje. Na een dag werken is het zo wie zo moeilijker om zo`n inspanning te doen.
Gelukkig dat een warme douche en een warme hap de beloning is van deze pittige inspanning.
Deze week verder goed uitrusten en vanaf vrijdag koolhydraten stapelen.

vrijdag 14 maart 2008

Duurloop van drie uur!

Vandaag besloten de duurloop van 3 uur te doen ondanks de pittige wind. Vanmorgen was het gelukkig droog en af en toe was de zon er ook even bij. Deze duurloop moest mij uitsluitsel geven of het verstandig is om de Leidsche Rijn Marathon te gaan lopen. Met de wind in de rug naar Franeker gelopen in een rustig tempo want er mag niet teveel energie verspeeld worden. Na Franeker wordt het zwaarder met de zijwind en op weg naar Arum blaast de wind vol tegen.
In Arum wat energygel tot me genomen en wat gedronken. Het belang van drinken zelfs in deze tijd van het jaar heb ik al lang onderkent en zeker met die lange duurlopen. Na Arum afgeslagen naar Pinjum en weer de wind pal tegen. Hier kom ik op het bekende parcours van de Visserijdagenloop. Na Pinjum staat het klokje al over de twee uren en het gaat redelijk. In Kimswert zit ik op 2uur30 en gaat het weer richting Harlingen. De benen worden wat zwaarder maar ik kan blijven hardlopen en de gedachte aan een warme douche en een luie stoel geeft me weer energie. Precies na drie uur lopen ben ik weer in Midlum maar ben ik ook blij dat het erop zit! De pittige wind kost toch extra energie en al met al ben ik wel tevreden. We gaan dus zeker van start in Utrecht maar ik denk dat de tijd van Terschelling niet haalbaar wordt. Uitlopen zal dus mijn doel worden.

dinsdag 11 maart 2008

De Klassieker Raven-Wiped Out


Ik heb iets met trio`s geloof ik want favoriete bands als Rush, en good oldies als Budgie en Raven mag ik graag horen. Raven was een engels trio uit Newcastle die een van de voorlopers van de speedmetal genoemd mag worden. Deze band bestond uit de broers Gallagher op gitaar en bas en de drummer Rob Wacko Hunter. Na hun al indrukwekkende debuut lp verscheen Wiped Out en dat is een echte klassieker op dit gebied van de heavy metal en verscheen op het toenmalige Neat Records label. Luister maar eens nummers als Live at the Inferno, To the Limit to the Top, Star War, Faster then the Speed of Light en UXB en je wordt finaal van je stoel geblazen! Kenmerkend is de hoge zang van John Gallagher en de vele snelle gitaarsolo`s. Later verscheen ook nog het uitstekende All for One met pracht nummers als Run silent Run deep, Take control en Seek and destroy.

Na drie prima platen is het hard minder gegaan met ze maar er wordt nog steeds opgetreden met name in thuisland Engeland.

zondag 9 maart 2008

Zaterdag al vroeg naar Diever vertrokken om deel te nemen aan de Drents Friese Wold Marathon. Ik nam deel aan de 28 kilometerloop, waar ruim 90 lopers voor aan de start stonden.
Het was droog weer met af en toe een glimpje zon en een matig windje. Vertrokken op een tijd van 2.20 dus vijf minuten de kilometer. Het deelnemersveld viel al snel uit elkaar maar na een kilometer of drie kwam ik in een groepje van 4 lopers te lopen met een voor mij aangenaam tempo. De eerste 5 kilometer gingen in een tijd van 22.46 , dus iets sneller dan het beoogde tempo. Het liep lekker ontspannen en de mooie omgeving van bossen en vennetjes werkt inspirerend. De 10 kilometer gaat in 48 minuten dus ook prima. Hierna op naar de 15 kilometer waarbij ons groepje aansluiting vind met een groepje die al een tijdje voor ons liep. We passeren in 1.11.35.Het 20 kilometerpunt wordt gepasseerd in 1.36.35 dus mooi op schema.
Het wordt voor de lopers hierna duidelijk zwaarder want langzaam valt de groep uit elkaar.
Het 25 kilometerpunt wordt door mij in iets meer dan 2uur gepasseerd maar het beste is er bij mij dan wel af. Ook een noodzakelijke sanitaire stop die je ritme breekt doet dan geen wonderen. Ik finish in een tijd van 2.15.00. Qua tijd dus om tevreden over te zijn maar niet over de moeilijke laatste kilometers. Ik finish op een 16e plaats op deze afstand ( ik denk wat hoger want de uitslagenlijst zitten fouten in). Voor de uitslagen zie hier
Jammer dat twee lopen in een weekend wat teveel van het goede zou zijn dus helaas niet naar de Merenloop, die ik normaliter niet zou willen missen! Hoe brachten mijn collega lopers het er daar vanaf, wel dat zie je hier

maandag 3 maart 2008

Wind maakt het lopen zwaar!

Vanmorgen duurloop van 70 minuten gelopen onder pittige weersomstandigheden. Door de stormachtige wind leek het soms net of ik stil stond en ook af en toe een hagelbui op mijn hoofd. Ik was blij dat ik een muts op had met die omstandigheden. Deze week belooft wat het weer betreft niet veel goeds,maar geen lange duurloop plannen want Diever is toch aanstaande zaterdag. Ik heb het wel in het hoofd om tot en met donderdag elke dag een uur te lopen weer of geen weer.