dinsdag 29 november 2011

Sinterklaasloop Bolsward


Maandagavond, het avondje van Sinterklaas. In plaats van een snelheidstraining deelnemen aan de Sinterklaasloop over 7.5 kilometer. Het was druk met 270 deelnemers en daarom dringen bij de start,dan het startschot en we gaan de donkere straten van Bolsward in. Veel deelnemers hebben een reflecterend hesje aan of lichtjes om de arm(en). Ik kan niet zo snel wegkomen door de drukte ( en ik ben ook niet zo`n snelle starter) maar na 2 kilometer komt het tempo er wel aardig in. De net aangeschafte lichtere wedstrijdschoenen lopen lekker. Ik hop net als die zaterdag van de ene loper naar de ander en kan een voor mij aardig hoog tempo aanhouden. Jammer dat 500 meter voor de finish de darmen wat opspelen maar ik weet met een eindtijd van 31.40 een voor mij bevredigende prestatie te leveren. Ik word 22e in een deelnemersveld van 270. De conditie is prima op dit moment door de gevarieerdere trainingen. Nu toewerken naar de Boscross Marathon in Diever waar het op doorzettingsvermogen en karakter aan zal komen, ik kijk er naar uit.
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ah75J4zzHEhVdHVGYmpKZGhfdHpXRVBtUVpzcWUzR0E

zondag 27 november 2011

Slachterin Wommels


Als voorbereiding van de Boscross Marathon liep ik afgelopen zaterdag de Slachterin in Wommels. Het doel was om onder de 1uur35 te gaan lopen en dat zou nog een hele kluif gaan worden gezien de redelijk stevige wind deze dag. Ruim 300 lopers gingen van start voor afstanden van 5, 10 of 21 kilometer met o.a. het passeren van de Slachtebrug over de N73.


De eerste 5 kilometer gingen in 22.33 dus aardig op schema maar het liep nog niet echt lekker. Gelukkig liep ik nog in een klein groepje zodat ik af en toe de luwte wat kon opzoeken. Na 9 kilometer had ik het gevoel wat beter in mijn ritme te komen en besloot ik het tempo te gaan verhogen. Pal tegen de wind naar De Klieuw weet ik twee lopers te achterhalen en voor me richting Reahus heb ik een hele groep zo`n 500 meter voor me in het verzier, kijken of ik daar naar toe kan lopen. Met het windje mee gaat het lekker en het 15 kilometerpunt word in 1.07.10 bereikt dus mooi op schema. Het stuk naar Easterein is weer wat lastiger doordat de wind schuin op kop staat maar ik kan het tempo er goed in houden. Steeds heb ik weer lopers voor me die ik als richtpunt gebruik om het tempo hoog te houden. De 20 kilometer word in 1.29.40 bereikt dus het gaat goed komen, de eerste dame loopt voor me dus nog steeds een mooi richtpunt.
Ik finish in Wommels in een tijd van 1.33.58, dus daar kan ik zeer tevreden over zijn! Nu nog twee weken naar Diever toe met deze week nog de Sinterklaasloop in Bolsward, een lange duurloop en een heuveltraining.
























































































































































































































































































donderdag 24 november 2011

Theocracy - As The World Bleeds


Als er een cd is waar is halsreikend naar uit heb gekeken dan is het wel As The World Bleeds van de uit Athens Amerika afkomstige powermetalformatie Theocracy! Hun vorige cd Mirror Of Souls was mijn cd van het jaar 2009 en die beluister ik nog regelmatig. Alleskunner en oprichter van de band Matt Smith startte toendertijd dit soloproject maar nu is Theocracy een echte band geworden. Maar goed wat is As The World Bleeds nu eindelijk geworden. Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen, dit is een waar meesterwerk geworden! De band start gelijk overweldigend met het 11 minuten durende I Am wat op vocaal gebied ongelooflijk sterk is en zeer gevarieerd is in tempo en hardheid. Het melodieuze riedeltje in dit nummer zat mij al maanden in de kop door een filmpje op You Tube maar klinkt hier toch weer iets anders. The Master Storyteller is een stuk korter en is een lekker fel nummer met pakkend refrein. Wat gelijk opvalt is het vette gitaargeluid op deze cd. Het derde nummer Nailed is een van mijn favorieten, wat een ongelooflijk vet nummer en dan die hemelse koren op de achtergrond,schitterend! Hide In The Fairytale is weer een wat korter nummer maar weer lekker uptempo, pakkend refrein en flitsend gitaarwerk. The Gift Of Music start wat rustiger met acoustische gitaren en mooi hoog zangwerk van Matt, die in topvorm is op deze cd. Halverwege het nummer krijgen we een mooie tempowisseling met een lekkere vervormde gitaarsolo. 30 Pieces Of Silver is ook weer een favoriet van me op deze cd, een heerlijk op topsnelheid gespeeld nummer. het refrein is ook weer zo catchy als de pest en de vette gitaarriffs denderen je boxen uit! Drown is het minste nummer op deze cd maar nog altijd prima en de gitaarsolo niet te versmaden. Altar Of The Unknown God is weer zo`n pakkend vlot nummer met een  spetterende gitaarsolo. Light Of The World zou het goed doen als cdsingle een lekker kort snel nummer. Het afsluitende titelnummer start met heel rustig pianospel maar dit gaat al snel over in een speedmetal stuk waar de vonken vanaf vliegen. Het nummer dendert als een snelheidstrein je boxen uit en sluit deze supercd overweldigend af. Ja wat moet ik hier nou van zeggen, tot nu toe mijn cd van het jaar!

vrijdag 18 november 2011

Black Country Communion - Live Over Europe

De nog prille formatie Black Country Communion heeft nog maar 2 cd`s gemaakt en toch verschijnt er nu al een live dvd. Live Over Europe laat horen dat deze band live nog beter tot zijn recht komt maar dat is ook meer als logisch met topmuzikanten als Joe Bonemassa op gitaar, Glen Hughes op bas en vocals, Jason Bonham op drums en Derek Sherinian op keyboards. Ik heb echt genoten van deze dvd want het samenspel hierop is werkelijk van grote klasse. Glenn Hughes is helemaal in zijn element op het podium want hij gaat als een jonge Mick Jagger over het podium, plukt als een bezetene op zijn snaren van de basgitaar en zingt ook nog eens fantastisch. Joe Bonemassa kijkt altijd ernstig maar laat zijn gitaar spreken en op nummers als Song Of Yesterday, The Ballad Of John Henry en Cold krijg je kippenvel van zijn soli. Jason Bonham is een krachtige drummer en dat is te horen en Derek Shernian vult alle gaatjes op met zijn keyboards. Voor het overige horen we een bloemlezing van de 2 cd`s met rockers als Black Country (heerlijk baswerk), Man In The Middle of Sista Jane, of prachtige Led Zeppelin achtige nummers als The Battle For Hadrian`s Wall of Save Me. Song Of Yesterday is mijn favoriet op deze dvd wat een mooi nummer en wat een gitaarsolo! Leuk is ook de afsluiter Burn waarin Hughes weer even terugblikt op zijn tijd bij Deep Purple. Wat een geweldige liveband is dit toch, hier kunnen vele beginnende bandjes een punt aan zuigen!

woensdag 16 november 2011

Volbeat concert Ahoy Rotterdam

Gisteravond was het weer eens tijd om naar een concert te gaan, want het luisteren naar rockmuziek is leuk maar om het live mee te maken is nog leuker. Het deense rockgezelschap Volbeat trad op in Ahoy en aangezien ik wel gecharmeerd van hun aanstekelijke mix van metal,punk en rock `n billy was het geen moelilijke keuze om daar naar toe te gaan. Het was wel een klere eind rijden naar Rotterdam vanuit het verre friesland maar je moet er wat voor over hebben als rockfan! Ik was nog nooit eerder in Ahoy geweest maar dit was wel een hele grote zaal! Het voorprogramma Clutch was totaal onbekend voor mij maar kon niet echt boeien, geen aanrader dus. Maar oke we waren voor Volbeat gekomen dus nog even geduld. Na een Motothead intro gingen de lichten uit en het doek Volbeat viel letterlijk naar beneden om de heren muzikanten op het podium in beeld te brengen. Een knallend intro en Halllujah Goat brengt gelijk de sfeer er goed in. Meteen is duidelijk dat de heren er zin in hebben en wat een geluk zanger Michael Poulsen is goed bij stem! Hierna gelijk een van mijn favoriete nummer Guitar Gangsters and Caddilac Blood. Wat opvalt is de prachtige lichtshow en het decor wisselt soms van achtergonddoek die er trouwens mooi uitzien! Je kunt wel zien dat deze band in de loop der jaren steeds populaider zijn geworden want alles ziet er groter en mooier uit. Zulke zaken maken een rockconcert alleen maar mooier en het publiek geniet ervan. Er wordt fanatiek meegebruld met nummers als The Gardens Tale, Sad Man Tongue, Fallen en River Queen. Het concert duurt 1uur en 3 kwartier lang en kent nauwelijks inzinkingen al had het stukje Queen voor mij wel overgeslagen mogen worden, had hier bijvoorbeels het niet gespeelde 7Shots graag voor gehoord. Al met al een heerlijk concert, de sfeer zat er goed in, het geluid was voor Ahoy begrippen prima ( achterin zeker) en we zagen een enthousiaste band.

zaterdag 12 november 2011

Marderhoekloop Oudemirdum

Na de geweldig mooie marathon op Terschelling heb ik even 4 dagen niets gedaan om de spieren wat tot rust te laten komen. Gistermiddag even een half uurtje rustig gelopen om de spieren wat los te maken en dan vandaag naar de Marderhoekloop in Oudemirdum. Het was vanmorgen flink koud met 3 graden maar het zonnetje scheen prachtig en wind was er nauwelijks. Ik zou 10 Engelse Mijlen gaan lopen, lekker rustig aan was de bedoeling. Net als zovelen besloot ik toch in de korte broek te gaan lopen want het parcours was aardig beschut en de zon warmde al wat op. Leuk was het om van andere lopers te horen dat het zo goed gegaan was op Terschelling en ik voelde me ook superfit voor de start. Na een erg rustige start na een kilometer of 4 het tempo licht verhoogd en dat kon prima. Het 8 kilometerpunt werd in 37. 23 gepasseerd, dus een eindtijd van 1uur15 zat er wel in. Na het 10 kilometerpunt had ik wat lopers voor me in het zicht en doordat het lekker liep kon ik het tempo nog wat verhogen. Het groepje waar ik een tijdje in gelopen had liet ik achter me en de laatste 4 kilometer nog even flink aangezet in het Fonteinbos om tenslotte te finishen in 1uur12. Dit was een tijd om een week na een marathon zeer tevreden mee te wezen. Nu nog een 4 weken doortrainen voor de boscrossmarathon in Diever want ik heb serieuze plannen om daar aan deel te gaan nemen.

donderdag 10 november 2011

Chickenfoot 3






De eerste cd van Chickenfoot was een lekkere rockcd met gemakkelijk in het gehoor liggende hardrock. De veteranen Joe Satriani, Sammy Hagar, Chad Smitt en Michael Anthony lieten hierop spontane wijze hun kunnen horen zonder teveel poespas maar wel met een lekkere drive. Nu dus hun tweede cd, die grappig genoeg 3 word genoemd en dat is weer een heerlijk stukje muziek geworden. Vanaf opener Last Temptation is het genieten geblazen van het samenspel van de ervaren muzikanten met ditmaal het gitaarspel van Joe Satriani die de band op sleeptouw neemt. Hij vliegt met zijn gitaarwerk nergens uit de bocht en laat lekkere gitaarriffs afwisselen met subtiel solowerk. Ook valt het mooie samenzang van Sammy en Michael op waardoor je af en toe het idee hebt naar de oude Van Halen te luisteren. De afwisseling in de nummers is behoorlijk met een prachtige rockballad als Something Gone Wrong, een lekkere meedeiner als Big Foot, het maatschappij kritische Three And A Half Letters met scheurend gitaarwerk en het bluesy Dubai Blues. De rest van de nummers is van een hoog niveau met als hoogtepunt voor mij het bonusnummer No Change. In deze tijd waar veel rotzooi uitkomt maakt het luisteren naar deze cd je echt blij, wat een vakmanschap!

maandag 7 november 2011

Berenmarathon Terschelling









Weer heerlijk gelopen marathon op Terschelling!

Het was een geweldige dag afgelopen zondag bij de voor mij alweer 15e Berenloop op Terschelling. Ik zou weer de hele marathon gaan lopen want dan kun je het meest genieten van dit mooie eiland! Ik was vooraf erg onzeker geweest over hoe het zou gaan want de lange duurlopen waren niet al te geweldig verlopen. Maar goed de laatste halve marathon ging prima dus dat gaf me weer wat meer vertrouwen. Het weer was ideaal om te lopen,de korte broek kon aan en verder niet teveel bovenkleding. De eerste kilometers gingen allemaal onder de 5 minuten maar dat zegt natuurlijk niks,dus maar een beetje op mijn hartslag gaan letten. Ik liep eerst in een groepje die 4.45 de kilometer liep maar een hartslag boven de 160 deed me besluiten het iets rustiger aan te doen zodat ik steeds meer in een lekkere cadans kwam te lopen. Na kilometer 15 en een eerste Squeezy kon ik met een hartslag van 155 de nodige kilometers onder de 5 minuten blijven lopen. In de duinen was het heerlijk lopen en langzamerhand kregen we wind wat gunstiger dus schuin in de rug. Ook het zonnetje kwam er wat door en tot 30 kilometer geen problemen. Na een goede verzorging op naar het strand wat in hield dat de klim omhoog maar even rustig aan moest omdat ik als de dood was dat het in mijn hamstrings zou schieten. Het strand was niet best om te lopen, erg mul zand, maar even een tempo lager daar zou ik later wel weer pofijt van hebben. Na het verlaten van het strand ging het al snel wat beter al dreigde het een keer weer in de hamstrings te schieten maar dat kon ik door wat te strekken voorkomen. De laatste kilometers over de Longway duurden een eeuwigheid maar het zien van de Brandaris gaf nog energie om wat te versnellen (in gedachte)
En ja hoor daar was het finishdoek waar ik een eindtijd van 3.25.20 liet noteren. Ik was super tevreden daarover ook omdat ik op de laatste kilometers na lekker gelopen had. Tijdens de prijsuitreiking kreeg ik nog en fles wijn i.v.m. de 15e keer dat ik deelgenomen had aan deze loop.
Het was weer een geweldig mooie dag geweest en het blijft de mooiste marathon van Nederland!