maandag 30 juni 2008

Interval 10 x 200 meter

Vandaag een korte intervaltraining gedaan. Gekozen voor 10 x 200 meter met steeds 45 seconden dribbelpauze. Alle 200 meters gelopen in 40 seconden met een maximale hartslag van 158. Na de laatste 200 meter was de hartslag in 1.44 onder de 100.
Mijn snelheid op alle 200 meters 18 kilometer per uur.
Tevreden over deze training, geen al te zware inspanning geweest.

zondag 29 juni 2008

Dit weekend 23 kilometer met Nike Plus gelopen.

Dit weekend zowel op zaterdag als zondag een duurloop gedaan van ruim 10 kilometer. Beide lopen met de Nike Plus gedaan, op zaterdag ingesteld op 45 minuten lopen omdat ik dit als uitlopen na de zwaarste loop van Bolsward zag. Ik moet zeggen dat die loop mij nog aardig in de benen zat. Op zondag een iets pittigere duurloop gedaan met de Nike Plus waarbij ik hem ingesteld had op 10 kilometer met hierna nog bijna 3 kilometer uitlopen. Ook nog tegelijkertijd de stopwatch erbij gehad om de gelopen tijd te vergelijken met de Nike Plus en naderhand bleek het verschil met enkele seconden te verwaarlozen.

zaterdag 28 juni 2008

Foto`s zwaarste trimloop Bolsward











Hier nog enkele foto`s van afgelopen vrijdag tijdens de zwaarste trimloop.





Amaseffer, rockmuziek uit Israel!


Deze week heb ik voor het eerst kennis kunnen maken met een rockband uit Israel. Uit dit land verwacht je eigenlijk geen moderne muziek maar zie er is toch een uitzondering! De band heet Amaseffer en hun eerste cd heet Slaves for life. Deze band weet op een imponerende wijze orientaalse invloeden en progressieve metal te verweven tot een indrukwekkend stukje muziek.
Deze cd moet je aan een stuk horen want het vertelt een bijbels verhaal en bestaat uit enkele zeer lange nummers. Af en toe waan je jezelf in een film want hebreeuwse teksten, geluiden van paarden met wagens en vreemde instrumenten strelen je oren. De muziek weet vooral zo te boeien omdat er veel afwisseling is tussen zware gitaarpartijen,rustige fragmenten en afwisselende vocalen van o.a. gastzanger Mats Leven en Angela Gossow.
Enkele nummers zijn werkelijk wonderschoon zoals The Wooden Staff met werkelijk prachtig heavy gitaarwerk, The Ten Plagues een dreigend en intens nummer en Midian waar clean en ruig zangwerk het nummer zeer boeiend maakt. De overige nummers zijn ook zeer de moeite waard. Deze cd is er echt een om op de koptelefoon te horen en dan is het genieten geblazen, wat een vakwerk van enkele topmuzikanten.

vrijdag 27 juni 2008

Zwaarste trimloop van Bolsward
















Vanavond deelgenomen aan de zwaarste trimloop van Bolsward. Vooraf moesten de lopers gewogen en gemeten worden. Aan de hand van je BMI werd je starttijd bepaald en kon je dus een voorsprong krijgen op de lichtste lopers. Er moest een stratenparcours gelopen worden van 5600 meter. Er waren tussen de 35 en 40 deelnemers en de publieke belangstelling was erg groot en daardoor was het ontzettend gezellig. Met een eindtijd rond de 21 minuten was ik dik tevreden en ik viel ook nog in de prijzen met de verloting wat mij een luxe koffiepakket opleverde. Hier kun je een filmpje zien die Ton Visser gemaakt heeft over deze unieke loop.

dinsdag 24 juni 2008

Interval 10x 400 meter

Vandaag een intervaltraining gedaan, 10 x 400 meter. Tegen de wind in 1.33 de kilometer, voor de wind 1.27 de kilometer en dat met een hartslag tussen 158 en 161. In snelheid omgerekend betekent dit 15.4 kilometer en 16.5 kilometer. De hartslag was in 1minuut50 beneden de 100 na de laatste 400 meter.

zondag 22 juni 2008

Uitslagen Sint Nicolaasga on line

Vanmiddag weer 10 kilometer gelopen in een tempo van 13 kilometer per uur. Er stond een dikke wind vanmiddag die het lopen er niet gemakkelijk op maakte. De gelopen afstand afstand heb ik via de Nike webpage weer laten registreren en deze laat mij weten de 52 kilometer te hebben gepasseerd en dat we nu op gaan naar de 250. Ondanks de wind kon ik merken dat het weer wat gemakkelijk ging om deze afstand te lopen en de laatste twee kilometer kon ik het tempo er nog goed inhouden.
Eindelijk staan de tijden van de loop in Sint Nicolaasga op internet en ik ben zelfs 4e geworden op deze afstand in 42.29 met de 3e loper slechts 5 seconden voor mij.
Klik hier voor de uitslagen

zaterdag 21 juni 2008

Intervaltraining

Vanmiddag na het werk was het prima weer om een interval training te doen. Op het industrieterrein de Oostpoort heb ik een parcours van een kilometer uitgezet om daar de intervaltraining te kunnen doen. Nu heb ik gelopen met de hartslagmeter om een indicatie te hebben hoe hoog die is bij een gemiddelde tijd van 4.00 de kilometer. Ik heb alle 5 kilometers gelopen in 3.57 gemiddels met een hartslag tussen de 158 en 162. Na de laatste kilometer was mijn hartslag binnen twee minuten weer onder de 100, een teken dat de conditie beter wordt.

vrijdag 20 juni 2008

Rustige duurloop

Vandaag een redelijk rustige duurloop gedaan van 13 kilometer wat me deels weer over de Slachtedyk bracht. Enkele borden met nog 33 en 32 kilometer stonden er nog. Raar idee dat je een week geleden hier nog honderden hardlopers langs kwamen. Nu dus serene rust en een pittig windje tegen! Kwam er nu achter dat ik van die 10 kilometer van woesdagavond best nog wel stijve benen had.
Morgen zal er een intervaltraining op het programma staan.

woensdag 18 juni 2008

10 kilometer loop Sint Nicolaasga

Vanavond naar Sint Nicolaasga geweest om deel te nemen aan de loop Sint Nyk in e Kyk.
Zoals eerder vermeld om een 10 kilometer te lopen en een basistijd te lopen voor de komende weken. Er was geen groot deelnemersveld maar dat had natuurlijk alles te maken met de net gelopen Slachtemarathon. Ik had gisteren al weinig spierklachten meer en vanavond voelden de benen prima aan. Het was ook nog eens heerlijk weer en ik kon nu mooi de Nike Plus gebruiken om de gelopen afstand te toetsen aan die door de organisatie uitgemeten 10 kilometer. Het parcours van deze loop was prachtig met enkele kilometers bospad en een mooie landelijke omgeving. Ik kon gelijk van de start een wat hoger tempo lopen dan wat ik de laatste tijd gewend was geweest maar dat moet je dan ook 10 kilometer vol kunnen houden! Na 5 kilometer moest ik het tempo iets laten vieren maar verder ging het goed. Over de finish gekomen gaf de Nike Plus 9.840 meter aan, dus iets korter dan de door de organisatie gegeven afstand. In hoeverre de afstand nu precies is valt moeilijk te zeggen maar ik vond het wel best zo. Doordat ik zo bezig was geweest met de afstand heb ik mijn eindtijd niet goed kunnen zien maar het was iets in de 42 minuten. Met deze tijd kon ik dus wel tevreden zijn aangezien ik mezelf hiervoor nog wel enige tijd had gedacht. Ik hoop voor het weekend alle uitslagen te kunnen plaatsen.

dinsdag 17 juni 2008

Weer 10 kilometer!

Het lopen van de Slachtemarathon en het kunnen lopen met de Nike PLus heeft me een prima impuls gegeven om weer fanatieker en serieuzer met het lopen bezig te gaan. De voorbereiding op de Slachte was duidelijk niet goed geweest, veel te weinig kilometers gemaakt. Bij een betere voorbereiding had ik gemakkelijk binnen de 3.30 gelopen. Maar goed we hebben het weer gehad en vandaag alweer 10 kilometer gelopen met de Nike Plus in in iets hoger tempo dan de marathon.
Binnenkort pakken we ook de hartslagmeter er weer bij om te kijken of de conditie beter wordt.
Mijn eerste doel is om de 10 kilometertijd naar 42 minuten te brengen. Kijken of dat gaat lukken.

maandag 16 juni 2008

Nieuwe Judas Priest valt zwaar tegen!

Veel Judas Priest fans zullen zwaar teleurgesteld zijn na het beluisteren van de nieuwe dubbelcd Nostradamus. Wat een slappe hap deze cd, slome nummers over het algemeen en de combinatie Judas Priest met strijkers getverderrie! Waar zijn de tijden gebleven van British Steel en Painkiller. Het titelnummer is prima maar de rest is ouwe lullenmuziek. Als ik deze cd zou beluisteren met het hardlopen zou ik geen stap harder kunnen zetten!

The monday after!

Wat was het heerlijk om na een geslaagde Slachte marathon de zondag goed te besteden met lekker uitslapen en de hele middag bakken in het zonnetje in de tuin.
Was ik zondag nog wat stijf, vandaag voel ik al zo goed als niets meer en besluit om na het werk 5 kilometer lekker ontspannen met de Nike Plus uit te lopen. Het voelt alsof ik zaterdag helemaal geen marathon gelopen heb. Aankomende woensdagavond ga ik 10 kilometer lopen in Sint Nicolaasga om daar een basistijd te gaan lopen die zal moeten dienen om de komende tijd eens flink aan mijn snelheid te gaan werken.

zondag 15 juni 2008

Foto Slachtemarathon Leeuwarder Courant!


Prachtige foto Leeuwarder Courant!

Foto`s Slachte marathon







Hier enkele foto`s van de Slachtemarathon waar ik op sta. Met dank voor de tip van Ton Visser.

zaterdag 14 juni 2008

De derde slachte marathon

Het was vandaag zo ver, de Slachtemarathon tussen Oosterbierum en Raerd. Mijn voorbereiding was ronduit belabberd geweest, ik had zelfs nog een duurloop nodig van 28 kilometer enkele dagen hiervoor. Gelukkig herstel ik altijd snel maar een eindtijd rond de 4 uur voor mij zou niet zo raar zijn met zo`n voorbereiding.
Net als alle andere lopers was het vroeg opstaan geblazen maar gelukkig was ik snel wakker en op naar Sneek. Daar stonden de bussen al klaar om ons naar de start in Oosterbierum te brengen. Het was toch wel weer een belevenis onder politiebegeleiding en in colonne naar Oosterbierum. Daar was het nog haasten geblazen om op tijd te kunnen starten maar het lukte.
Het was uitstekend loopweer voor mij, niet te warm en een lekker koel windje meestijds in de rug. De eerste kilometers was het dringen geblazen op de smalle Slachtedyk waar nu honderden lopers liepen daar waar ik vaak alleen loop. Het was werkelijk prachtig om al die lopers in een lint over de Slachtetille te zien gaan. We waren vlot bij Kysterzijl en op naar Achlum alwaar we werden verwelkomt door de speakers Jan de Krijger en Jan Kooistra. Ik liep in een tempo iets boven de 5 minuten de kilometer en het ging prima. Het tweede stuk grasdijk tussen Achlum en Lollum was prima te lopen en al vlot lieten we het 10 en 15 kilometerpunt achter ons. In de buurt van Wommels zaten we op de helft en 1.47.00 stemde mij tevreden. Ik kon goed doorlopen en genoot van al het culturele langs de kant van de weg. De Neie Kromme werd gepasseerd en dan merk je toch wel dat die iets minder stijl is. Tot aan kilometer 35 waren er geen problemen maar het laatste stuk grasdijk liet de spieren even flink doen voelen. De laatste 5 kilometer was het tempo als verwacht niet al te hoog meer en was het even doorbijten. Raerd kwam in zicht en de laatste 500 meter kwam er zelfs nog een klein sprintje uit. De eindtijd 3.37.34 was echt wel boven verwachting, zo`n slechte voorbereiding en dan nog deze tijd.
Al met al ontzettend genoten van deze marathon, prima weer, een prachtige omgeving en dat moet gezegt worden een uitstekende organisatie. De complimenten voor AV Horror!
Alle uitslagen zijn hier te vinden.

donderdag 12 juni 2008

Tweede training met Nike Plus

Vanmorgen voor de tweede keer de Nike schoenen aangetrokken om 3 kilometer te lopen met het Nike Plus systeem. Deze korte training was mede bedoeld om de spanning voor de marathon wat weg te lopen, die zaterdag op het programma staat. Ook bij deze 3 kilometer kloppen de gelopen tussenafstanden en eindafstand die de stem aangeeft heel behoorlijk. Wat nog nader door mij bekeken moet worden is hoe de workout geheel afgesloten moet worden want nu telde hij door omdat ik nog een klein stukje naar huis moest lopen, met andere woorden ik kwam op iets meer dan 3 kilometer uit. Leuk is dat je ook nog een commentaarstem van Lance Armstrong kreeg te horen die mij liet horen mijn beste workout gedaan te hebben! Thanks Lance!
Bij het aansluiten op de laptop werd de workout gelijk weer opgepikt en was op fraaie wijze te zien op het beeldscherm. Mooi, nu eerst zaterdag de Slachte Marathon goed lopen en dan gericht met de Nike Plus aan het werk.

vrijdag 6 juni 2008

Eerste ervaringen Nike Plus

Vandaag begonnen met het uitproberen van mijn Nike Plus loopset. Enkele jaren geleden had ik op het aangrenzende industrieterrein met de fietscomputer een parcours van een kilometer uitgezet, inclusief 200 meters. Om de set te calibreren moest ik 400 meter lopen en nog enkele gegevens zoals je gewicht invoeren. Ik moet zeggen dit werkte snel en bij controle na het lopen van mijn eerder gemeten kilometer zat er nauwelijks verschil tussen. De Nike Plus is dus aardig precies in het meten van de afstand.
Ik heb de Nike schoenen nog maar kort ingelopen maar ze voelen aardig goed aan!
De muziek uit de Ipod klinkt prima, de rockmuziek klinkt lekker door!
Bij het aansluiten `s avonds van de Ipod werd de workout gelijk opgepikt en kon ik deze doorverbinden naar de website van Nike waar ik al snel mijn prestatie op het beeldscherm kon zien.
Mijn eerste ervaring is dus positief, de komende dagen de nieuwe loopschoenen rustig inlopen en dan aan het werk met een 10 kilometer schema. Na de Slachte marathon wil ik weer aan mijn snelheid werken.

woensdag 4 juni 2008

Lus van Akkrum

Vanavond naar Akkrum geweest om de Lus van Akkrum te lopen, een loop die ik al heel vaak gelopen heb maar die ik altijd leuk vind. Niet te lange afstand van 12 kilometer, een leuk parcours met de passage van het Leppe aqaduct en altijd warm weer. Vanavond het eerste stuk met iets wind tegen nog redelijk koel maar hierna weer vrij benauwd.
Er was weer een groot deelnemersveld met veel loopvrienden dus genieten geblazen! Het ging heel behoorlijk vanavond, ik kon aardig tempo lopen. Ik kwam uit op een tijd van 51.22 waar ik wel tevreden over was. De uitslagen staan hier

dinsdag 3 juni 2008

Nike Plus pakket gekregen


Vandaag bericht gekregen van Michel de Krijger dat de Nike Plus, loopschoenen en sportkleding voor mij klaar stonden bij Runningcenter in Leeuwarden. Na het werk dus naar Leeuwarden gereden om alles op te halen. Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik zag wat Michel allemaal voor mij bij elkaar had weten te krijgen! Ik zal de komende tijd plannen maken om te gaan trainen met de Nike Plus daarbij genietend van de beste rockmuziek. Als ik er een beetje mee om kan gaan zal ik mij ook aansluiten bij Hyves voor lopers die er al een tijdje mee lopen.Ook via Nike Plus Com zal ik mij aansluiten, de ultieme plek voor hardloopliefhebbers.
De komende periode zal ik dus veel op de weg en op het internet te vinden zijn!
Morgen zal ik deelnemen aan de Lus van Akkrum.

zondag 1 juni 2008

Waterland Halve Marathon







Vandaag de Waterland halve marathon vanuit Monnickendam gelopen. Ik had deze loop al eens in 2001 gelopen en toen al genoten van het schitterende parcours en de uitstekende verzorging.
Het was gezellig druk bij AV Monnickendam waar ruim 270 atleten klaar stonden om 10 of 21 kilometer te gaan lopen. Vanaf de atletiekbaan gaat het al na 1 kilometer richting de Waterlandse Zeedijk om dan enkele kilometers langs de IJsselmeerkust te lopen en af te slaan naar Uitdam. De eerste 5 kilometer gaan in 22.30. Na Uitdam volgt een lange weg richting het gehucht Arken en vervolgens naar het prachtige dorp Broek in Waterland. Het 10 kilometerpunt wordt in 46 minuten gepasseerd waarna het moeilijker wordt vanwege de drukkende warmte.
Er staan gelukkig veel verzorgingsposten langs de weg met water en sponzen. Het 15 kilometerpunt wordt in 1 uur 10 gepasseerd. Hierna gaat het naar Zuidwoude en weer terug naar de IJsselmeerdijk. Het laatste stukje kan ik nog iets versnellen om te finishen in 1.39.14.
Ik kan niet echt tevreden wezen over mijn lopen maar heb desondanks kunnen genieten van deze prachtige loop!Voor de uitslagen klik hier